Hveteboller er noen man dessverre ikke kan spise på lavkarbo, men disse minner meg så mye om dem at det er helt fantastisk.
Det er innmari vanskelig å etterligne mel og gjær, men øvelse gjør mester. Ingen mester enda, men viktig å prøve seg frem.
INGREDIENSER
( 7 boller)
4 egg
80 gram tagatesse
3 desiliter seterrømme/creme fraiche
5 teskjeer kardemomme
1 teskje salt
2 teskjeer bakepulver
4 spiseskjeer fiberhusk
170 gram mandelmel
110 gram smør
Egg til pensling
Smør til pensling
TILBEREDNING
Pisk sammen tagatesse med egget, så rører du inn rømme.
Tilsett salt, kardemomme og bakepulver.
Smelt smør å tilsett, så sikter du inn mandelmel med fiberhusk.
Se an konsistensen på deigen, blir den for bløt tilsetter du mer mandelmel.
Gni litt smør på hendene å form boller.
Sett ovnen på 180 grader, finn frem et bakepapir og ei stekeplate.
Pensle bollene med litt sammenvispet egg å stel midt i ovnen i omtrent 12 minutter.
Se an bollene med tanke på steketid.
Pensle bollene med smør i det de kommer ut av ovnen.
Tips!
Egnes til frysing.
åå takk for oppskrift
Ser jo helt nydelig ut!!
Det ser veldig godt ut! Dessverre tåler jeg ikke mandler og dermed ikke mandelmel. Vet om mandelmel kan erstattes med noe annet?
Hege: Hei! du kan prøve med kokosmel og litt sesammel.
Prøv i små mengder med sesammel da det er litt beskt.
Kokosmel er finmalt kokos – anbefaler deg å kjøpe på innvandrerbutikker i stedet for helsekosten, ofte mindre karbo og myyye billigere
Helena Westergren:
håper de faller i smak!
Victoria Larsen: Tusen takk
Så veldig gode ut
Hvor mange karbohydrater er det i hver bolle?
Silje Celine: omtrent 1.5 pr stk.
Tusen takk
Disse skal prøves i helgen
Hvorfor bruker du ikke gjær? Hilsen ny på lavkarbo
Disse bollene var nydelige
Åse: Tusen takk for fine ord;)
Hei!
kjenner du mandelmel smaken godt? Er ikke så glad i den smaken
Heisann
nei på grunn av mengden med kardemomme så døyver den smaken av mandelmel.
Tusen, tusen takk!!! For en fantastisk god oppskrift. tror det er den beste erstatningen jeg har smakt på lavkarbo!
Blir fastelavensbolle på meg også i dag 
tusen takk
Smaken var veldig god men de ble pannekakeflate! De hevet seg så fint i ovnen, men sank sammen helt ekstremt
Det var skikkelig synd. Jeg lot de hvile i ovnen med en bitteliten sprekk også, så det var veldig merkelig! Aner noen hvorfor det kan ha skjedd? Er så synd for jeg ville jo ha boller 
Det ble deilige boller, enda jeg ikke hadde kardemomme. Brukte litt mer bakepulver enn det stod i oppskriften og det ble 14 passe store boller
Ser veldig godt ut
skal prøves