Lavkarboboller

Hveteboller er noen man dessverre ikke kan spise på lavkarbo, men disse minner meg så mye om dem at det er helt fantastisk. 

 

Det er innmari vanskelig å etterligne mel og gjær, men øvelse gjør mester. Ingen mester enda, men viktig å prøve seg frem. 

 

INGREDIENSER

( 7 boller)

4 egg 

80 gram tagatesse 

3 desiliter seterrømme/creme fraiche 

5 teskjeer kardemomme 

1 teskje salt 

2 teskjeer bakepulver 

4 spiseskjeer fiberhusk 

170 gram mandelmel 

110 gram smør 

 

Egg til pensling 

Smør til pensling 

 

TILBEREDNING 

Pisk sammen tagatesse med egget, så rører du inn rømme.

Tilsett salt, kardemomme og bakepulver. 

Smelt smør å tilsett, så sikter du inn mandelmel med fiberhusk. 

Se an konsistensen på deigen, blir den for bløt tilsetter du mer mandelmel. 

Gni litt smør på hendene å form boller. 

Sett ovnen på 180 grader, finn frem et bakepapir og ei stekeplate. 

Pensle bollene med litt sammenvispet egg å stel midt i ovnen i omtrent 12 minutter.

Se an bollene med tanke på steketid. 

Pensle bollene med smør i det de kommer ut av ovnen. 

 

Tips!

Egnes til frysing.

 

 

 

16 kommentarer

Siste innlegg