SJOKOLADEKJEKS MED SJOKOLADEBITER
( 16 stk )
Seigt, sprøtt og søtt…
INGREDIENSER
- 100 gram romtemperert smør
- 90 gram tagatesse
- 2 egg
- 80 gram mandelmel
- 40 gram kokosmel
- 12 gram Kakaopulver
- 1/2 teskje salt
- 1 teskje bakepulver
- 1 teskje vaniljepulver/essens
- 100 gram sjokolade – Blanding av lys og mørk Cloetta anbefales
TILBEREDNING
- Pisk romtemperert smør og tagatesse hvitt, det er viktig at smøret er mykt.
- Tilsett eggene å pisk en liten stund til.
- Bland sammen de tørre ingrediensene, utenom sjokoladen.
- Sikt inn de tørre ingrediensene å pisk til en jevn deig.
- Sett ovnen på 170 grader og så finner du frem ei stekeplate.
- Hakk sjokoladen i småbiter, rør inn litt av sjokoladen i deigen.
- Bruk en skje å lag topper, ta litt vann på fingrene å klem ned toppene.
- Ta resten av sjokoladen å trykk den ned i deigen.
- Stek på midterste rille i omtrent 16 minutter.
- Avkjøl på rist, å la de bli helt kalde før du server.
Oppbevar de i en åpen boks/skål, da holder de seg utrolig nok bedre, å bevarer sprøheten.
Hadde med meg en kjeks i en zip-pose til snacks på jobb idag, den smakte fantastisk.
8 kommentarer
åå tusen takk for oppskrift
Ser jo nydelige ut!
Ååå så gode de så ut. Takk for at du legger ut oppskrifter, håper du skriver kokebok en dag
Da skal jeg kjøpe inn MANGE å gi bort til andre lavkarbofrelste!
Sunniva E. Pedersen: Tusen takk for kjempefine ord :)) kjæm bok før sommeren ??
Tusen takk for at du deler en så fantastisk oppskrift
Dette skal jeg prøve en dag. (Har fortsatt å prøve de andre kjeksene med Smarties, du la ut den ene gangen. Har lovt deg at jeg skal legge det ut på bloggen også :))
Hjalmfrid: Tusen takk?
Disse bakte jeg i dag. Utrolig gode
Tror ungene kommer til å hive innpå når de kommer hjem (dvs jeg må jo holde litt igjen, de reagerer på for mye søtstoffer ;))
Takk for flott oppskrift. Serverte dem til mamma da hun kom på kaffe i dag, og hun syns de var helt greie, men heiv seg heller over lavkarbobollene jeg også hadde laget.
Du inspirerer meg og jeg vil bare takke deg for denne bloggen og alle de gode oppskriftene du legger ut. Har til nå fulgt utenlandske blogger, men syns det er litt pes å gjøre om målene osv til norske mål….derfor var det gull å få tips om denne bloggen av en venninne. Ikke gi deg, vi er så mange som setter pris på det du gjør
klem fra Siri
Siri: hei Siri! Så utrolig hyggelig med kommentar. Det varme virkelig ?
Så bra du like Oppskriftan, bollan e faktisk gode, det e æ enig i. Men kjeks f.eks bli jo heller ikke som med Men, smak og behag.