Fyrstekake – Sukkerfri og Glutenfri Lavkarbo

 

FYRSTEKAKE

Omnomnom…. jeg er som gamlingene, elsker fyrstekake og erterstuing!

 

INGREDIENSER

 

Bunn:

70 gram tagatesse 

150 gram mandelmel

40 gram kokosmel 

20 gram fiberhusk

1 teskje bakepulver

1/2 teskje vaniljepulver/essens

90 gram mykt smør

2 eggeplommer

2 spiseskjeer kremfløte

 

Fyll:

120 gram Tagatesse

150 gram malte mandler

2 eggehviter

1 teskje eddik

mandeldråper

 

 

TILBEREDNING

 

Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle, skill eggeplommene fra eggehvitene. 

Pisk eggeplommer med fløte, så vender du det inn i de tørre ingrediensene sammen med mykt smør.

Kna til en fast deig.

Finn frem en mikser å pisk eggehvitene med tagatesse og edikk til en seig marengs, tilsett deretter malte mandler og noen mandeldråper.

Smak deg frem med mandeldråpene, det er en viktig ingrediens i fyllet.

Finn frem ønsket form, jeg brukte en mini-springform på 12 cm i diameter å stekte i 3 omganger, for jeg hadde ingen middels form.

Anbefaler en form på 22 cm på denne oppskriften.

Ta omtrent halvparten av deigen å trykk ned i formen, litt opp langs kantene også, klem til deigen er tynn og jevn. 

Fordel fyllet utover deigen.

Resten av deigen skal du ha over fyllet, da tar du litt og litt deig å klemmer flatt på benken, bruker en trinse eller pizzahjul for å lage strimler, hvis du ser på bildet så ser du hvordan det skal se ut. 

Stek midt i ovnen på 175 grader i omtrent 22 minutter. 

La den bli helt avkjølt før du serverer, jeg serverte den lun med vaniljeis og krem. 

 

10 kommentarer

Siste innlegg