TYNNLESE – VESTLANDSLEFSE LAVKARBO
(8 stk)
INGREDIENSER
2 desiliter siktet kokosmel
1 desiliter kokende vann
1/2 desiliter fløte
2 egg
2-3 spiseskjeer fiberhusk
2 spiseskjeer olje
20 gram Tagatesse
– Olje til utbaking
Smørkrem:
Mykt smør
Kanel
Tagatesse
litt kardemomme
litt fibersirup (kan sløyfes)
TILBEREDNING
Sikt kokosmelet i en bolle, se til at det blir 2 desiliter etter det er siktet også,
sikting er viktig slik at det ikke blir klumpete.
Kok opp vannet å tilsett sammen med fløte i kokosmelet.
Rør inn eggene og resterende ingrediensene.
Bland til en fastt deig.
Finn frem 2 bakepapir og en kjevle, varm steketakka/stekepanna/ovnen.
Ta en bit av deigen å legg midt på det ene bakepapiret, så tar du litt olje på deigen å legger det andre bakepapiret over deigen.
Kjevle tynt, men ikke gjennomsiktig.
Dra av det øverste papiret å velv lefsa over på stekebrettet/takka/panna.
Jeg bruker takke, det går utrolig mye fortere å det er enklere å få de fine.
Bruker en steketakke som kalles pannekakejern, den er helt genial å tar liten plass i skapet.
Stek på midterste rille i omtrent 7 minutter på 180 grader, følg med så de ikke brennes.
Legg de i en bolle/skål med lokk slik at de holder seg myke, stekes de for mye blir de sprø.
Når de er helt avkjølte, smører du med smørkrem.
Disse egnes meget godt til å fryses ned.
ser veldig godt ut:-)
Ser veldig godt ut
smaker sikkert helt fantastisk
Kan du vær så snill ta en tur innom bloggen min :)? Legge igjen en kommentar?
Kan du bruke mandelmel
Sykt godt

