Pannekaker Lavkarbo

PANNEKAKER

 

(8 stk)

INGREDIENSER

2 desiliter siktet kokosmel

1 desiliter kokende vann

1/2 desiliter fløte

2 egg

2-3 spiseskjeer fiberhusk

2 spiseskjeer olje

20 gram Tagatesse

– Olje til utbaking 

 

TILBEREDNING

Sikt kokosmelet i en bolle, se til at det blir 2 desiliter etter det er siktet også,

sikting er viktig slik at det ikke blir klumpete.

Kok opp vannet å tilsett sammen med fløte i kokosmelet.

Rør inn eggene og resterende ingrediensene. 

Bland til en fastt deig.

Finn frem 2 bakepapir og en kjevle, varm steketakka/stekepanna/ovnen.

Ta en bit av deigen å legg midt på det ene bakepapiret, så tar du litt olje på deigen å legger det andre bakepapiret over deigen. 

Kjevle tynt, men ikke gjennomsiktig.

Dra av det øverste papiret å velv lefsa over på stekebrettet/takka/panna. 

Jeg bruker takke, det går utrolig mye fortere å det er enklere å få de fine.

Bruker en steketakke som kalles pannekakejern, den er helt genial å tar liten plass i skapet.

Stek på midterste rille i omtrent 7 minutter på 180 grader, følg med så de ikke brennes. 

Legg de i en bolle/skål med lokk slik at de holder seg myke, stekes de for mye blir de sprø.

– Dette er samme oppskriften som Vestlandslefsene

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg