Twix Lavkarbo

 

TWIX 

 

 

Herre min juledag eller min hatt om du vil, 

Omg dette var skikkelig snadder!!

INGREDIENSER 

Bunn:

90 gram tagatesse 

150 gram mandelmel

40 gram kokosmel 

10 gram fiberhusk

1 teskje vaniljepulver/essens

90 gram mykt smør

1 egg 

4 spiseskjeer kremfløte

 

Karamell: 

100 g fibersirup gold
60 g fibersirup clear
3 ss tagatesse/annen søtning
1/2 ts vaniljepulver
1 1/2 dl Kremfløte
50 g smør

 

 

TILBEREDNING

Bunn: 

Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle, så tilsetter du pisket egg med fløte, så vender du det inn i de tørre ingrediensene sammen med mykt smør.

Kna til en fast deig.

Finn frem en liten ildfast form eller lignende å kle med bakepapir. Klem deigen utover ganske tynt men ikke gjennomsiktig.

Stek på midterste rille i omtrent 25 minutter på 175 grader. 

 

 

Karamell: 

Ha alle ingrediensene  i en bolle som tåler høy varme, bland godt å sett i mikrobølgeovnen. 

Rør underveis å sjekke konsistensen.

Min mikro blir disse samme konsistens som smørbukk etter 10 minutter på 800 w.

Variere fra mikro til mikro.

Desto lengre koketid desto stivere karamell. 

Etter steking av bunnen setter du den i fryseren en stund til avkjøling og karamellen i kjøleskapet.

Viktig at begge er avkjølte før du har over karamellen.

 

Smelt sjokolade med kokosfett i et vannbad å hell over.

La den stå kjølig igjen slik at sjokoladen stivner. 

Denne er altså så god at jeg har spist en hel porsjon på 1 døgn eller noe…. uten å overdrive. 🙂

6 kommentarer

Siste innlegg