Kjeks med hvitløk og havsalt lavkarbo

KJEKS MED HVITLØK OG HAVSALT

( 50 stk)

 

Deilig kjeks med masse smak!

INGREDIENSER 

 

200 g mozarella 

90 g kremost naturell 

1 egg

50 g mandelmel 

110 g sesammel 

1 ss psyllium/fiberhusk

1 ts salt 

1 ss mykt smør

 

 

Hvitløkssmør: 

100 gram smør

1 fedd hvitløk 

Salt 

Persille/gressløk 

 

 

TILBEREDNING 

Bland alle de tørre ingrediensene å finn frem egg og smør.

Finn en bolle som tåler høy varme å ha mozarella og naturell kremost i mikroen i ca 1 minutt. Følg med slik at det ikke brenner seg.

Her må du være ganske rask, du må blande inn alle ingrediensene sammen mens osten er varm enda. 

Kna godt sammen til en fast deig å bland godt.

Bruk smør på fingrene når du jobber med deigen.

Kjevle deigen så flat du får til uten at den blir gjennomsiktig.

Bruk gjerne 2 bakepapir ved kjevlingen. 

Del opp i ønsket store biter å smør hvitløkssmør over å dryss gjerne over litt salt. 

Stek på midterste rille, 220°c  i omtrent 10-12 min. La de avkjøles helt før servering.

Oppbevar de i en boks/skåk å la de stå med åpent lokk. 

Sprøheten bevares bedre;) 

De er best om du venter til dagen etter. 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg