Dette er den beste ostekaken jeg har laget så langt!!
INGREDIENSER
Bunn:
180 gram pekannøtter
100 gram valnøtter
40 gram tagatesse
75 gram smør
Ostekrem:
2 desiliter kremfløte
200 gram naturell kremost
80 gram tagatesse
2 desiliter fun light bringebær
1 1/2 desiliter vann
5 teskjeer gelatinpulver
1 teskje vaniljepulver/essens
Gelélokk:
2 desiliter fun light bringebær
4 desiliter vann
8 teskjeer gelatinpulver
TILBEREDNING
Bunn:
Start med å smelte smøret, ha nøttene i en food prosessor eller lignende.
Kjør nøttene med tagatesse å tilsett smør.
Finn frem ei form på ca 22/24 cm å kle med et bakepapir.
Trykk ned nøttebunnen å sett kjølig.
Ostekrem:
Pisk kremfløte stiv, sett til sides.
Kok opp fun light med vann og tagatesse, trekk kjelen av plata å rør inn gelatinpulveret, rør godt slik at det er helt oppløst, sett til avkjøling.
Pisk kremosten med vaniljepulver til en klumpefri masse, pisk forsiktig inn kremen.
Når geleen er avkjølt tilsetter du litt og litt i ostemassen.
Bruk en visp å vispe ut alle klumper.
Hell over kaka, å sett kjølig, det går mye fortere i fryseren.
Gelelokk:
Bland vann og fun light i en kjele, kok opp å tilsett gelatinpulver, rør godt til alt er helt oppløst.
Sett kjølig, tøm over ostemassen når den er helt stivnet, avkjøl på nytt å server.
Tips!
Ikke skjær av “halve kaka” når du skal ta den ut av forma😭😂 det gjorde jeg… Den ble ikke særlig pen.
Men den smakte himmelsk å det er alltid det viktigste!
Ser jo kjempe godt ut! :-))
Victoria Larsen: takk;))