SJOKOLADEMUFFINS
(8 stk)
INGREDIENSER
2 1/2 spiseskje smør
2 egg
4 spiseskjeer Tagatesse
1 desiliter kokosmel
1 teskje vanilje
1 teskje bakepulver
6 spiseskjeer fløte
2 spiseskjeer kakaopulver
1 teskje salt
Glasur:
80 gram sjokolade sukkerfri
20 gram smeltet smør
2 spiseskjeer kaffe
30 gram tagatesse
100 gram naturell kremost
1/2 teskje vanilje
TILBEREDNING
Sett ovnen på 180 grader, finn frem en stekeplate og muffinsformer.
Sikt kokosmelet i en bolle, det er veldig viktig at det blir siktet inn for å unngå klumper.
Smelt smøret, å bland alle ingrediensene sammen å rør godt til en klumpefri masse.
Fordel røra utover formene, desto mindre former desto flere muffins.
Stek på midterste rille i omtrent 15 minutter, men pass på slik at de ikke blir for mørke.
Mens muffinsene avkjøles lager du glasuren.
Smelt smøret, tilsett kaffe, sjokolade og tagatesse, bland godt så det smelter sammen.
Pisk inn kremosten.
Fordel glasuren over mufiinsene når de er helt avkjølte.
Gled deg til kaffen, for disse er knallgode!
Tips! Kjøp gjerne kokosmel på innvandrerbutikken, lavt på karbo og fin pris.
Du er så flink! Disse så kjempegode ut!
Ser nydelig ut! :-))
Hei! Blir så inspirert av bloggen din at jeg bare må lage mye av det du legger ut.
Lagde disse i kveld….og jeg tror jeg må ha gjort noe feil. Er det meningen at disse må være sammen med glasuren? For uten glasur (som jeg valgte å ikke lage) så var de ikke så søte akkurat…Men jeg kan tenke meg at i kombinasjon med glasur, så blir det perfekt blanding av salt og søtt?
Eller har du glemt noe søtning i oppskriften?
Mine ble og veldig porøse og smulete.
Lagde ny runde med dem etterpå og Heiv i tagatesse. Da ble smaken god men fortsatt smuldrete. Ikke muffins konsistens men mer smuldre kake?
Håper du skjønner hvor feilen min er 😉Mvh Lise
Lise: oi!! Skitt. Har glemt en del i oppskriften
Aha da ser jeg hvor feilen ligger. Søtning og mer fløte.
Fint du rettet det opp.
Da skal jeg prøve lage dem idag igjen….
Lise: beklager sååå mye :(((
Tenkte jeg skulle prøve å lage disse, så lurte på når det står 1 ts vanilje, mener du da vaniljepulver?
NA: Ja eller ekstrakt