S n i c k e r s i s
( 6 porsjoner)
INGREDIENSER
5 eggeplommer
80 gram Tagatesse
50 gram Sukrin +
300 gram kremfløte
1 teskje vaniljeekstrakt/pulver/stang
Karamell:
150 gram kremfløte
50 gram Tagatesse
50 gram fibersirup clear
90 gram fibersirup gold
40 gram smør
litt vanilje
100 gram sukkerfri sjokolade av eget ønske
150 gram peanøtter
TILBEREDNING
Du kan starte med å lage karamellen, den må helst være litt avkjølt før du tilsetter den i ismassen.
Ha alle ingrediensene til karamell i en bolle som er dyp og som tåler mikrobølgeovn.
Rør sammen ingrediensene å ha i mikro i omtrent 6 minutter på ca. 800 w.
Når karamellen er ferdig setter du den til sides.
Pisk eggeplommer med søtningen til søtningen er helt rørt inn.
Så pisker du kremfløte med vanilje stiv, hell over kremen i eggedosisen å pisk litt sammen.
Ha omtrent 100 gram peanøtter og 50 gram hakket sjokolade i massen.
Hell 1/3 av karamellen i å rør godt.
Smelt resterende sjokoladen, å ha over på kryss og tvers så strør du over resterende av peanøttene til slutt.
Ha massen i en boks med lokk, desto dypere desto lengre tid tar det.
Du trenger ikke å røre underveis heller, den skal være serveringsklar etter minst 5 timer i fryseren, gjerne over natten.
Resten av karamellen kan du bruke som saus, den har lang holdbarhet.
Tips!
Peanøtter med kun 5 karbohydrater selges bl.a på Europris og Rusta.
Cloetta sin sukkerfri sjokolade smaker nøyaktig som vanlig med sukker i, den fås kjøpt i de fleste matbutikker.
Ser helt nydelig ut 😍
Hvilke str. er det på boksen du har brukt ?
Nina: hei, den er ca 12 x 20 cm vil æ anta, tok en som ikke va så dyp så den stivna raskere.
Sånn oppbevaringsboks for mat fra Ikea, blank og avlang med grønt lokk.
Tusen takk for svar😊
Denne skal prøves😍
Hei!
Hvilket merke er de peanøttene med lite karbohydrater?