I
NGREDIENSER
3 egg
70 g sesammel
70 g mandelmel
50 g kokosmel
1 ts salt
2- 4 ss fiberhusk
1 ts søtning (natreen flytende)
2 dl kokende vann
Litt olje
TILBEREDNING
Bland alt det tørre i en miksmaster eller food prosessor.
Du kan fint gjøre dette uten kjøkkenmaskin, å bare blande godt i en bolle.
Tilsett egg og miks godt sammen.
Kok opp vannet og tilsett, miks til en smidig deig. Tykningsgraden på fiberhusk kan variere veldig, blir deigen for kompakt tilsetter du mer kokende vann. Er deigen for bløt tilsetter du litt ekstra fiberhusk og sesammel/mandelmel. Smak til med søtningsmiddel og salt.
Jeg liker godt at det skal smake litt. Blandingen av søtt og salt gjør smaken bedre, ikke bruk for mye Sesammel, den setter en besk smak, heller ikke bruk for mye mandelmel da blir det for mye likt marsipan og heller ikke bruk for mye kokosmel da kan det bli for søtt, men en kombinasjon av disse er det beste alternativet hittil.
Finn frem 2 bakepapir, kjevle og litt olje. Del opp i 10 deiger, rull sammen til en bolle og kna sammen litt olje på deigen. Legg deigen på bakepapir og deretter legger du et annet oppå. Kjevle ut deigen så tynn som mulig.
Dette var den absolutt enkleste måten å gjøre det på, har du takke kan du steke der også.
Stek på midterste rille på 200°c i omtrent 5-8 min, varierer litt med steketiden.
Om du ønsker de helt runde, kan du legge en tallerken over å skjære rundt med f.eks pizzahjul.
Oppbevares i pose slik at de holder seg myke
Kan man bruke noe annet enn mandelmel? Er allergisk mot mandel og hasselnøtter. Kan jeg f.eks bruke fiberfin?