Lavkarbo Viltgryte

Viltgryte 

( 6 porsjoner)

Tilberedningstid: middels

 

 

Ingredienser

7-900 gram strimlet  lammekjøtt eller annet kjøtt

Olje/smør til steking 

1 stor gul løk

2  små sjalottløk (kan sløyfes  – bruk heller litt mer gul løk) 

20 sjampinjonger – se an størrelsen, husk de krymper veldig. 

5 desiliter kremfløte 

2 1/5 buljong/klar kjøttsuppeterninger

3  teskjeer salt

3 teskjeer pepper 

1 teskje natreen flytende 

10 einebær ( fås kjøpt på glass i butikk)

 

Tilberedning:

Start med å kutt løk og sopp i mindre biter, har du 2 stekepanner er det ypperlig å stekes samtidig med kjøttet. 

Tilsett salt, pepper og litt olje så steker du til soppen er mør og løken blank. 

 

Ha kjøttet i en stekepanne med godt med smør eller olje, stek dette nesten gjennomstekt før du smaker til med salt pepper.  

Har du plass i stekepanna kan du blande sammen kjøttet med stekt sopp og løk. 

 

Finn frem en kjele, tilsett fløte, einebær og buljong så koker du på middels varme i omtrent 10 minutter. 

Smak deg til med krydderet/buljong, men natreen eller noe søtt er vikitig. 

Tilsett kjøttblandingen å la gryta småkoke en liten stund før servering. 

Server gjerne med sellerirotmos som du finner oppskriften på her:

http://m.meglerfru1.blogg.no/1490296771_sellerirotmos.html

Totalt karboinnhold: 21

2 kommentarer

    1. Hei.
      Jeg har kjøpt boka di – kjempefin. Et spørsmål. Når du skriver totalt karboinnhold…er det pr 100 gram eller pr f.eks. porsjon, bolle, stk etc?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg