Viltgryte
( 6 porsjoner)
Tilberedningstid: middels
Ingredienser:
7-900 gram strimlet lammekjøtt eller annet kjøtt
Olje/smør til steking
1 stor gul løk
2 små sjalottløk (kan sløyfes – bruk heller litt mer gul løk)
20 sjampinjonger – se an størrelsen, husk de krymper veldig.
5 desiliter kremfløte
2 1/5 buljong/klar kjøttsuppeterninger
3 teskjeer salt
3 teskjeer pepper
1 teskje natreen flytende
10 einebær ( fås kjøpt på glass i butikk)
Tilberedning:
Start med å kutt løk og sopp i mindre biter, har du 2 stekepanner er det ypperlig å stekes samtidig med kjøttet.
Tilsett salt, pepper og litt olje så steker du til soppen er mør og løken blank.
Ha kjøttet i en stekepanne med godt med smør eller olje, stek dette nesten gjennomstekt før du smaker til med salt pepper.
Har du plass i stekepanna kan du blande sammen kjøttet med stekt sopp og løk.
Finn frem en kjele, tilsett fløte, einebær og buljong så koker du på middels varme i omtrent 10 minutter.
Smak deg til med krydderet/buljong, men natreen eller noe søtt er vikitig.
Tilsett kjøttblandingen å la gryta småkoke en liten stund før servering.
Server gjerne med sellerirotmos som du finner oppskriften på her:
http://m.meglerfru1.blogg.no/1490296771_sellerirotmos.html
Totalt karboinnhold: 21
Er det 21 karbo på heile gryta??… Så om du et ein porsjon så er det ca 3 karbo?
Hei.
Jeg har kjøpt boka di – kjempefin. Et spørsmål. Når du skriver totalt karboinnhold…er det pr 100 gram eller pr f.eks. porsjon, bolle, stk etc?