Lavkarbo Viltgryte

Viltgryte 

( 6 porsjoner)

Tilberedningstid: middels

 

 

Ingredienser

7-900 gram strimlet  lammekjøtt eller annet kjøtt

Olje/smør til steking 

1 stor gul løk

2  små sjalottløk (kan sløyfes  – bruk heller litt mer gul løk) 

20 sjampinjonger – se an størrelsen, husk de krymper veldig. 

5 desiliter kremfløte 

2 1/5 buljong/klar kjøttsuppeterninger

3  teskjeer salt

3 teskjeer pepper 

1 teskje natreen flytende 

10 einebær ( fås kjøpt på glass i butikk)

 

Tilberedning:

Start med å kutt løk og sopp i mindre biter, har du 2 stekepanner er det ypperlig å stekes samtidig med kjøttet. 

Tilsett salt, pepper og litt olje så steker du til soppen er mør og løken blank. 

 

Ha kjøttet i en stekepanne med godt med smør eller olje, stek dette nesten gjennomstekt før du smaker til med salt pepper.  

Har du plass i stekepanna kan du blande sammen kjøttet med stekt sopp og løk. 

 

Finn frem en kjele, tilsett fløte, einebær og buljong så koker du på middels varme i omtrent 10 minutter. 

Smak deg til med krydderet/buljong, men natreen eller noe søtt er vikitig. 

Tilsett kjøttblandingen å la gryta småkoke en liten stund før servering. 

Server gjerne med sellerirotmos som du finner oppskriften på her:

http://m.meglerfru1.blogg.no/1490296771_sellerirotmos.html

Totalt karboinnhold: 21

2 kommentarer
    1. Hei.
      Jeg har kjøpt boka di – kjempefin. Et spørsmål. Når du skriver totalt karboinnhold…er det pr 100 gram eller pr f.eks. porsjon, bolle, stk etc?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg