B O L L E R M E D M A K R O N F Y L L
(ca 16 stk)
INGREDIENSER
Deig:
200 gram revet mozarella
130 gram naturell kremost
3 middels egg
170 gram mandelmel – ferdig siktet
30 gram sesammel
2 store spiseskjeer fiberhusk/psyllium
6 spiseskjeer tagatesse
4 teskjeer kardemomme
2 teskjeer bakepulver
Makronfyll:
80 gram smeltet smør
ca 60 gram eggehvite
100 gram tagatesse
200 gram malte mandler med skall
2 1/2 teskjeer kardemomme
TILBEREDNING
Finn frem en bolle som tåler høy varme, tilsett mozarella og kremost.
Smelt i mikrobølgeovnen i ca 1 minutt, men pass på så du ikke varmer for lenge.
Bland de tørre ingrediensene godt sammen å tilsett sammen med eggene.
Kna deigen godt til den blir fast – om deigen er veldig klissete kan
du tilsette litt mer mandelmel/sesammel.
Det er veldig viktig at alt blir godt blandet sammen.
Ta gjerne litt smør på fingrene, da blir det mye enklere å jobbe med deigen.
Sett ovnen på 180 °c, så finner du frem 2 bakepapir og 1 stekeplate.
Legg det ene bakepapiret på benken og deigen midt på.
Så legger du det andre bakepapiret på deigen.
Kjevle tynt utover, men ikke gjennomsiktig.
Makronfyll:
Smelt smøret å avkjøl i noen minutter, visp inn eggehvite
og bland inn resterende ingredienser.
Ta av det øverste bakepapiret å smør utover fyllet.
Bruk bakepapir som hjelp til å rulle deigen sammen.
Del opp i ca 0,5 cm tykke skiver, å stek på bakepapir eller stek i muffinsformer.
Obs! Deigen med fyllet i kan bli nokså klissete, så du kan klemme de litt sammen før steking.
Pensle med litt egg å strø over litt hakket mandler om du du ønsker.
Stek på midterste rille i ca 20 minutter.
La de hvile på rist.
Totalt karboinnhold: 27 – 1,7 karbohydrater pr stk.
Del de som boller har du skrevet. da blir det mer som man lager kanelsnurrer? eller skal de trilles rundt som boller også? 🤔
victoria: har gjort om beskrivelsen 🙂
Ser jo kjempe godt ut! 🙂
Disse skal prøves! Ser så gode ut 🙂
makron<3 dette så veldig godt ut.kanskje jeg burde prøve.mange fine oppskrifter på din blogg<3
Disse må prøves en dag, ser helt nydelige ut 😀
Nam, dette må jeg teste:D