Porchetta

 

 P O R C H E T T A 

 

Italiensk ribberull – inspirert av programmet Truls a’la Hellstrøm på Tv2 fra de var i Italia. 

En annerledes og spennende måte å tilberede ribbe på.

 

INGREDIENSER 

 

Ca 3 kg Tynnribbe  (finnes benfrie)

Salt 

Pepper

 

Fyll til ribba:

1 spiseskje sitronskall

1 fedd hvitløk 

1 liten gul løk

1/4 rød chili uten frøene

20 blader fersk basilikum

 

 

TILBEREDNING 

Forvarm stekeovn til 125 °C.

Skjær ut bena på undersiden av ribben med en skarp kniv. Skjær langs begge sidene på bena, skjær så under,

  – Lag fyllet. Bland finhakket basilikum, hvitløk, løk og chili i en bolle.

Riv skallet av sitron med den fine siden på et rivjern. Bland sitronskallet sammen med de øvrige ingrediensene.

Del ribben i tre lag, som henger sammen. Legg stykket med svorsiden ned.

Gni ribben inn med salt og pepper og fordel fyllet utover kjøttet.

Rull sammen ribben. Start rullingen fra motsatt side av svoren, slik at svoren kommer ytterst.

Surr ribberullen med bomullstråd.

Smør en ildfast form med olivenolje, legg i porschettaen. Stek ribberullen i stekeovnen i ca. 5 timer.

Følg med på at utsiden slik at den ikke blir brent, legg litt aluminiumsfolie over om nødvendig.

Bruk gjerne steketermometer – kjernetemperatur skal være på 71 grader når den er ferdigstekt. 

 

– Tilberedningsmetoden er redigert og kopiert fra matprat.no

 

1 kommentar

Siste innlegg