TWIX
Herre min juledag eller min hatt om du vil,
Omg dette var skikkelig snadder!!
INGREDIENSER
Bunn:
90 gram tagatesse
150 gram mandelmel
40 gram kokosmel
10 gram fiberhusk
1 teskje vaniljepulver/essens
90 gram mykt smør
1 egg
4 spiseskjeer kremfløte
Karamell:
100 g fibersirup gold
60 g fibersirup clear
3 ss tagatesse/annen søtning
1/2 ts vaniljepulver
1 1/2 dl Kremfløte
50 g smør
TILBEREDNING
Bunn:
Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle, så tilsetter du pisket egg med fløte, så vender du det inn i de tørre ingrediensene sammen med mykt smør.
Kna til en fast deig.
Finn frem en liten ildfast form eller lignende å kle med bakepapir. Klem deigen utover ganske tynt men ikke gjennomsiktig.
Stek på midterste rille i omtrent 25 minutter på 175 grader.
Karamell:
Ha alle ingrediensene i en bolle som tåler høy varme, bland godt å sett i mikrobølgeovnen.
Rør underveis å sjekke konsistensen.
Min mikro blir disse samme konsistens som smørbukk etter 10 minutter på 800 w.
Variere fra mikro til mikro.
Desto lengre koketid desto stivere karamell.
Etter steking av bunnen setter du den i fryseren en stund til avkjøling og karamellen i kjøleskapet.
Viktig at begge er avkjølte før du har over karamellen.
Smelt sjokolade med kokosfett i et vannbad å hell over.
La den stå kjølig igjen slik at sjokoladen stivner.
Denne er altså så god at jeg har spist en hel porsjon på 1 døgn eller noe…. uten å overdrive. 🙂
Ser helt nydelig ut!! Fyy flate 😀
Den er helt fantastisk !😘
Men hvor mye karbo er det i den ?
Hvor stor er en liten ildfast form el lignende?
June: 20×20 kanskje?
Hei. Hvor mye sjokolade og kokosfett bruker du?
Gunvor: varierer litt, omtrent 100 gram sjokolade og 1 teskje kokosfett
Hei, ser nydelig ut! Tror du det funker å putte proteinpulver i bunnen her ?
Hilsen Lavkarbonybegynner