KJEKS MED HVITLØK OG HAVSALT
( 50 stk)
Deilig kjeks med masse smak!
INGREDIENSER
200 g mozarella
90 g kremost naturell
1 egg
50 g mandelmel
110 g sesammel
1 ss psyllium/fiberhusk
1 ts salt
1 ss mykt smør
Hvitløkssmør:
100 gram smør
1 fedd hvitløk
Salt
Persille/gressløk
TILBEREDNING
Bland alle de tørre ingrediensene å finn frem egg og smør.
Finn en bolle som tåler høy varme å ha mozarella og naturell kremost i mikroen i ca 1 minutt. Følg med slik at det ikke brenner seg.
Her må du være ganske rask, du må blande inn alle ingrediensene sammen mens osten er varm enda.
Kna godt sammen til en fast deig å bland godt.
Bruk smør på fingrene når du jobber med deigen.
Kjevle deigen så flat du får til uten at den blir gjennomsiktig.
Bruk gjerne 2 bakepapir ved kjevlingen.
Del opp i ønsket store biter å smør hvitløkssmør over å dryss gjerne over litt salt.
Stek på midterste rille, 220°c i omtrent 10-12 min. La de avkjøles helt før servering.
Oppbevar de i en boks/skåk å la de stå med åpent lokk.
Sprøheten bevares bedre;)
De er best om du venter til dagen etter.
Åh, deilig!! Ser nydelig ut 😀
Bruker du revet mozarella i denne?