BROWNIES MED KARAMELL
(ca. 12 porsjoner)
INGREDIENSER
Brownies:
3 egg
140 gram tagatesse
1 1/2 teskje vanilljeekstrakt/vaniljepulver
1 teskje salt
4 toppet spiseskjeer kakaopulver
40 gram kokosmel (ferdig siktet mengde)
70 gram mandelmel (ferdig siktet mengde)
130 gram smør
100 gram sukkerfri sjokolade
Karamell:
100 gram fibersirup gold
60 gram fibersirup clear
3 spiseskjeer tagatesse søtning
1/2 teskje vaniljepulver
1 1/2 desiliter Kremfløte
50 gram smør
TILBEREDNING
Brownies:
1. Sett stekovnen på 165 grader, finn frem en ildfast form eller lignende og et bakepapir. Pisk sammen egg og tagatesse i en bolle.
2. Tilsett vanilje, salt og kakaopulver å bland godt sammen. Sikt kokosmel og mandelmel slik at det er helt klumpefritt, det er veldig viktig at det er siktet før du tilsetter det i røra. – Jeg bruker ikke fettredusert, da står det oppført i oppskriften.
3. Smelt smøret, rør smøret nesten helt inn i røra.
4. Legg bakepapiret i ildfastforma, hell røra oppi. Her kan du velge litt selv hvor tykk du ønsker browniesen, jeg brukte en ganske liten form å fikk en tykk kake, da blir det lengre steketid.
5. Helt til slutt hakker du sjokoladen i mindre biter å fordeler utover røra, jeg brukte sukkerfri sjokolade med hasselnøtter fra Sukkerfritt.no, den er helt nydelig å smaker nesten som firkløversjokoladen fra Freia. Hasselnøttene gir en ekstra god krønsj i kaka også.
6. Stek på midterste rille i 35-40 minutter. (Steketiden avhenger av tykkelsen)
7. Mens kaka steker kan du starte tilberedningen av karamellen.
KARAMELL:
1. Ha smør, tagatesse, kremfløte, vaniljepulver, fibersirup clear og fibersirup gold i en plastbolle som tåler høy varme.
2. Bland dette godt sammen å sett i mikrobølgeovn stopp å sjekke konsistens og rør litt underveis. Still inn mikrobølgeovnen på omtrent 9 minutter, det varierer veldig fra mikro til mikro om hvor raskt dette går. Desto lengre koketid desto fastere karamell. I min mikro har jeg karamellblandingen på 800 watt i omtrent 9 minutter og da blir den i myk konsistens til å ha som glasur på kaka.
3. Når karamellen er ferdig skal den boble ganske mye, sett karamellen i kjøleskapet å la den avkjøles litt til kaka er ferdig avkjølt. Hell ønsket mengde karamell over kaka og server.
4. Obs! Dette er en stor porsjon karamell, så du kommer nok til å ha litt til gode, du kan fint ha karamell i en tett boks i kjøleskapet lenge å bruke til dessert eller kaffe og lignende. Om du ønsker den mer flytende før bruk senere kan du varme den i vannbad.
Totalt karboinnhold: 33,2
Gleeeeder meg til å lage😍
Går det an å bruke noe annet enn tagatesse? Har bare sukrin gold og sukrin +😊 Har såååå lyst til å teste denne😍🤤