Brownies med karamell Lavkarbo

BROWNIES MED KARAMELL

 

(ca. 12 porsjoner)

INGREDIENSER

Brownies:

3 egg
140 gram tagatesse
1 1/2 teskje vanilljeekstrakt/vaniljepulver
1 teskje salt
4 toppet spiseskjeer kakaopulver
40 gram kokosmel (ferdig siktet mengde)
70 gram mandelmel (ferdig siktet mengde)
130 gram smør
100 gram sukkerfri sjokolade

 

Karamell:

100 gram fibersirup gold
60 gram fibersirup clear
3 spiseskjeer tagatesse søtning
1/2 teskje vaniljepulver
1 1/2 desiliter Kremfløte
50 gram smør

TILBEREDNING

Brownies:
1. Sett stekovnen på 165 grader, finn frem en ildfast form eller lignende og et bakepapir. Pisk sammen egg og tagatesse i en bolle.

2. Tilsett vanilje, salt og kakaopulver å bland godt sammen. Sikt kokosmel og mandelmel slik at det er helt klumpefritt, det er veldig viktig at det er siktet før du tilsetter det i røra. – Jeg bruker ikke fettredusert, da står det oppført i oppskriften.

3. Smelt smøret, rør smøret nesten helt inn i røra.

4. Legg bakepapiret i ildfastforma, hell røra oppi. Her kan du velge litt selv hvor tykk du ønsker browniesen, jeg brukte en ganske liten form å fikk en tykk kake, da blir det lengre steketid.

5. Helt til slutt hakker du sjokoladen i mindre biter å fordeler utover røra, jeg brukte sukkerfri sjokolade med hasselnøtter fra Sukkerfritt.no, den er helt nydelig å smaker nesten som firkløversjokoladen fra Freia. Hasselnøttene gir en ekstra god krønsj i kaka også.

6. Stek på midterste rille i 35-40 minutter. (Steketiden avhenger av tykkelsen)

7. Mens kaka steker kan du starte tilberedningen av karamellen.

KARAMELL:

1. Ha smør, tagatesse, kremfløte, vaniljepulver, fibersirup clear og fibersirup gold i en plastbolle som tåler høy varme.

2. Bland dette godt sammen å sett i mikrobølgeovn stopp å sjekke konsistens og rør litt underveis. Still inn mikrobølgeovnen på omtrent 9 minutter, det varierer veldig fra mikro til mikro om hvor raskt dette går. Desto lengre koketid desto fastere karamell. I min mikro har jeg karamellblandingen på 800 watt i omtrent 9 minutter og da blir den i myk konsistens til å ha som glasur på kaka.

3. Når karamellen er ferdig skal den boble ganske mye, sett karamellen i kjøleskapet å la den avkjøles litt til kaka er ferdig avkjølt. Hell ønsket mengde karamell over kaka og server.

4. Obs! Dette er en stor porsjon karamell, så du kommer nok til å ha litt til gode, du kan fint ha karamell i en tett boks i kjøleskapet lenge å bruke til dessert eller kaffe og lignende. Om du ønsker den mer flytende før bruk senere kan du varme den i vannbad.

Totalt karboinnhold: 33,2

2 kommentarer

    1. Går det an å bruke noe annet enn tagatesse? Har bare sukrin gold og sukrin +😊 Har såååå lyst til å teste denne😍🤤

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg