Dette trenger du:
4 egg
Søtning
3 ss rømme/kremost
1 ts salt
2 ts bakepulver
1 ts kardemomme
1 ts vaniljepulver/dråper
50-100 g mandelmel
1 – 1 1/2 ss fiberhusk/ psyllium
Bærkrem:
1 dl fløte
1 ss Crème Fraiche
Søtning
Bær
Slik gjør du det:
Bland egg og kremost/rømme godt sammen med visp.
Tilsett resterende ingredienser utenom fiberhusk/psyllium.
Rør godt og smak til med søtning. Variere veldig på hvor mye du trenger pga det finnes så mange forskjellige og med forskjellig søtningsgrad.
Visp inn fiberhusk å la røren svelle i noen minutter. De skal æse i vaffeljernet.
Bærkrem:
Tin/kok bærene litt så de ikke er helt frosne. (Du kan selvfølgelig bruke ferske bær. )
Pisk krem og rør inn creme fraiche, smak til med søtningsmiddel. Brukte natreen flytende, jeg personlig liker ikke stevia/sukrinsmaken. Annen søtning som er god på smak er tagatesse.
Bland bærene sammen med kremen, godt om det ikke er veldig søte, blandingen av søtt og surt på nystekte vafler smaker magisk!
Brukte skogsbærblanding fra Rema.
Bærkrem kan spises alene eller brukes i kaker og lignene.
Dette så kjempe godt ut 🙂
Ser veldig godt ut! 🙂
Lagte di akkurat, og gud så gode!! Hvor mange karbs i 1 vaffel, vet du det? 😄
Stine Heggelund: Tusen takk så bra. 🙂 sk regne
Stine Heggelund: ca 1 karbo pr stk. Kjæm an på mandelmel og rømme/kremost.
Hei kan en bruke fibrex i stede for fiberhusk ?? . Eller trenger en ikke ? Fikk så lyst på vafler .
Bente: dessverre funke det ikke på samme måte, da fiberhusk e bindemiddel:/
Jeg prøvde ut og jeg er veldig fornøyd..Takk for oppskrivt!!!Waffel ble nydelig!!!