Enkel og god fiskesuppe uten fortykningsmiddel og lignende.
Dette trenger du:
500 g laks/annen fisk
300 g kremost
2 dl fløte
5 dl vann
4 fiskebuljongterninger
1 stor løk
5-6 vårløk/1 purreløk
1 liten pastinakk/sellerirot
4 middels gulrøtter
1-2 ts salt
1 -2 ts pepper
Slik gjør du det:
Start med å kutte løk i passende store biteŕ, stek den blank i en god ss smør. Kutt vårløk, pastinakk og gulrot i småbiter.
Rør ut 4 buljongterninger ut i varmt vann å bland i løken.
Hell over i en kjele, ha kremost i og rør godt ut.
La det hele koke i ca 10 minutter, så tilsetter du fløte og koker i noen minutter til.
Tilsett resterende grønnsakene i suppa og kok i noen minutter til grønnsakene er møre.
Smak til med salt og pepper.
Tilsett laksen like før servering.
Ser kjempe god ut! Elsker supper 😀
Victoria Larsen: 😉
Så nydelig og god den så ut! 🙂
Ser fristende ut😊Hvor mange porsjoner blir dette?
Aina: vil si 5-6 porsjoner. Alt etter som korr my folk vil ha da
Hei,
Hvilken andre grønnsaker syns du passer hvis man ikke spiser gulrot og kålrot?
@Veronica Andre grønnsaker som er gode i fiskesuppe kan være f.eks. fennikel, sellerirot, knutekål, blomkål, aspargesbønner…
Veronica: Hmm vanskelig å si, gulrot e et mist i fiskesuppe t mæ. Prøv å bytt ut med minigulrot? Mindre karbo.
Eller kanskje bare prøve uten 🙂
Nydelig suppe, laget den 2 ganger nå.1. Første gang med frosen torsk blokk i biter og 2. Gang med seiblokk like god. Bruker litt mindre ost og heller 1 sp.skje creme fraice med fløten. Noen buketter med blomkål og brokoli sammen med fisken tilslutt.
Med hjemmelaget knekkebrød et topp måltid.
turid ørbek: så herlig, fiskesuppe e skikkelig snadder;)
Denne var nydelig! Takk😘