Créme Brûlée Lavkarbo

Créme Brûlée 

(4 porsjoner)


INGREDIENSER

4 Desiliter kremfløte 

50 gram tagatesse

1 vaniljestang/1 teskje vaniljepulver

4 eggeplommer

  • – 4 spiseskjeer tagatesse til karamell på toppen 

 

TILBEREDNING

 Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, eller hvis du bruker vaniljepulver tilsetter du bare en teskje med det.

Kok opp fløte, tagatesse og vanilje i en kjele, så avkjøler du blandingen i omtrent 10 minutter. 
Pisk  eggeplommene godt sammen, tilsett fløteblandingen mens du rører godt.

Sil blandingen og hell det over i ildfaste porsjonsformer. Sett formene i en dyp langpanne, hell i lunken vann opp til ca 1/3 av formene. 
Stek i ovn på nederste rille på 150 grader i omtrent 30 minutter, ta ut formene å strø over 1 spiseskje tagatesse over hver form. (Det fungerte veldig dårlig å karmellisere med brenner etter steking.) Sett de inn igjen å stek videre i omtrent 10-15 minutter til. 

Konsistensen skal være som myk pudding med fast overflate. 

Server lun med friske bær og pisket krem, eller bare som de er. 

Totalt karboinnhold: 11,9

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg