Créme Brûlée
(4 porsjoner)
INGREDIENSER
4 Desiliter kremfløte
50 gram tagatesse
1 vaniljestang/1 teskje vaniljepulver
4 eggeplommer
- – 4 spiseskjeer tagatesse til karamell på toppen
TILBEREDNING
Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, eller hvis du bruker vaniljepulver tilsetter du bare en teskje med det.
Kok opp fløte, tagatesse og vanilje i en kjele, så avkjøler du blandingen i omtrent 10 minutter.
Pisk eggeplommene godt sammen, tilsett fløteblandingen mens du rører godt.
Sil blandingen og hell det over i ildfaste porsjonsformer. Sett formene i en dyp langpanne, hell i lunken vann opp til ca 1/3 av formene.
Stek i ovn på nederste rille på 150 grader i omtrent 30 minutter, ta ut formene å strø over 1 spiseskje tagatesse over hver form. (Det fungerte veldig dårlig å karmellisere med brenner etter steking.) Sett de inn igjen å stek videre i omtrent 10-15 minutter til.
Konsistensen skal være som myk pudding med fast overflate.
Server lun med friske bær og pisket krem, eller bare som de er.
Totalt karboinnhold: 11,9
Denne var helt fantastisk! Den blir definitivt å lage igjen!🙂👍
😉 Tusen takk
Veldig god, lages så fort jeg har eggeplommer til overs 😊
Hva kan erstatte tagatesse?