Karamellostekake Lavkarbo

Reklame | Funksjonellmat.no

K a r a m e l l o s t e k a k e

Tilberedning: enkel

Tilberedningstid: 20 Minutter

 

 

Dette trenger du

 

Karamell :

1 1/2 desiliter kremfløte

3 spiseskjeer finesse

150 gram sukrinsirup gold

1/4 teskje vaniljepulver

40 gram smør

 

Bunnen:

250 gram peanøtter

50 gram smør

40 gram sukrinsirup

 

Ostekrem :

2,5 desiliter kremfløte

200 gram naturell kremost

20 gram Finesse

3/4 teskje vaniljepulver

2 teskjeer gelatin

1/2 desiliter kokende vann

 

Finesse og sukrinsirup kjøpes hos Funksjonell mat

Slik gjør du det:

Srart med Karamellen,

Ha alle ingrediensene i en bolle som tåler høy varme, bland godt å sett i mikrobølgeovnen.

Rør underveis å sjekke konsistensen.

Min mikro blir disse samme konsistens som smørbukk etter 12 minutter på 750 watt.

Vil variere fra mikro til mikro.

Desto lengre koketid desto stivere karamell.

 

Sett karamellen til sides kjølig å lag bunnen:

 

Bunn:

 

Ta peanøtter og smeltet smør og sukrinsirup i en food prosessor eller lignende, finn frem kakeform i ønskede størrelse å ha massen i en form kledd med bakepapir. Sett kjølig!

 

Ostekrem:

 

 

Pisk sammen romtemperert kremost med finesse, deretter pisker du sammen kremfløte til krem i egen bolle. Bland dette sammen, tilsett gelatinen og vannet å rør.

Ta 2/3 av karamellen å bland i Ostekremen,  men sørg for at du får rørt det godt sammen.

Kok opp 1/2 desiliter vann, rør inn 2 teskjeer gelatinpulver, rør godt! Avkjøl litt før du heller i ostekremen, bruk en sil helst, tilfelle du ikke har rørt ut alt.

Her kan du ta til sides resten av karamellen som pynt på kaka, eller til andre ting.  Du kan også dekke tynt lag på bunnen før Ostekrem på.

 

Sett kaka kjølig til den stivner, i noen timer.

 

Om karamellen rekker å stivne litt, så kan du enten bruke vannbad eller ordne pynt av stivnet karamell.

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg