Reklame | Funksjonellmat.no
K a r a m e l l o s t e k a k e
Tilberedning: enkel
Tilberedningstid: 20 Minutter
Dette trenger du
Karamell :
1 1/2 desiliter kremfløte
3 spiseskjeer finesse
150 gram sukrinsirup gold
1/4 teskje vaniljepulver
40 gram smør
Bunnen:
250 gram peanøtter
50 gram smør
40 gram sukrinsirup
Ostekrem :
2,5 desiliter kremfløte
200 gram naturell kremost
20 gram Finesse
3/4 teskje vaniljepulver
2 teskjeer gelatin
1/2 desiliter kokende vann
Finesse og sukrinsirup kjøpes hos Funksjonell mat
Slik gjør du det:
Srart med Karamellen,
Ha alle ingrediensene i en bolle som tåler høy varme, bland godt å sett i mikrobølgeovnen.
Rør underveis å sjekke konsistensen.
Min mikro blir disse samme konsistens som smørbukk etter 12 minutter på 750 watt.
Vil variere fra mikro til mikro.
Desto lengre koketid desto stivere karamell.
Sett karamellen til sides kjølig å lag bunnen:
Bunn:
Ta peanøtter og smeltet smør og sukrinsirup i en food prosessor eller lignende, finn frem kakeform i ønskede størrelse å ha massen i en form kledd med bakepapir. Sett kjølig!
Ostekrem:
Pisk sammen romtemperert kremost med finesse, deretter pisker du sammen kremfløte til krem i egen bolle. Bland dette sammen, tilsett gelatinen og vannet å rør.
Ta 2/3 av karamellen å bland i Ostekremen, men sørg for at du får rørt det godt sammen.
Kok opp 1/2 desiliter vann, rør inn 2 teskjeer gelatinpulver, rør godt! Avkjøl litt før du heller i ostekremen, bruk en sil helst, tilfelle du ikke har rørt ut alt.
Her kan du ta til sides resten av karamellen som pynt på kaka, eller til andre ting. Du kan også dekke tynt lag på bunnen før Ostekrem på.
Sett kaka kjølig til den stivner, i noen timer.
Om karamellen rekker å stivne litt, så kan du enten bruke vannbad eller ordne pynt av stivnet karamell.
Hei. Ser det står at man skal bruke kokende vann og gelantinpulver 2 ganger. Er det riktig?
Nei😳😳😳 skrivefeil!!