Peppermyntekonfekt Lavkarbo

PEPPERMYNTEKONFEKT MED MOCCASJOKOLADE

INGREDIENSER

1 liten eggehvite

6 dråper peppermynteolje (kjøpes på apotek)

230 gram Tagatesse

2 teskjeer indisk tragant (kjøpes på apotek)

 

TILBEREDNING

Skill eggehviten fra eggeplommen, pisk eggehvite til skum sammen med peppermynteoljen, tilsett tagtesse og tragant. 

Kna godt sammen, sett kjølig en liten stund før du ordner kuler. 

Anbefaler deg å bruke litt kaldt vann på hendene når du lager kulene. 

Om du ønsker å benytte annen søtning så kan du selvfølgelig det.

 

Om du ønsker at tagatessen ikke skal knase siden den ikke er helt finkornet så kan du varme opp eggehviten og tagatessen i et vannbad lenge under omrøring så blir kornene sakte men sikkert løst opp.

Pisk dette sammen med peppermynteoljen i stedet for den opprinnelige tilberedningsmetoden.

 

 

om du ønsker kan du bruke smeltet sjokolade å dyppe kulene i, eller så lager du egen moccasjokolade.

Bland sammen 1 teskje med pulverkaffe i 50 gram sukkerfri sjokolade – smelt i varmbad. 

Har du ikke pulverkaffe kan du bruke litt sterk kokt kaffe, men vær obs på at det skiller seg lett i smeltet sjokolade, så smelt gjerne sammen med sjokoladen. – Smak til. 

Jeg hadde former som ligner på kaffebønner som jeg kjøpte for flere år siden som jeg endelig fikk bruk for. 

Dette er en konfekt mer eller mindre uten karbohydrater, smaker nøyaktig som originalen med sukker i.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg