Proteinbar Lavkarbo Snickers

Snickers med mye mer næring!

Denne blir du mett av og med god samvittighet.

I denne oppskriften er det mange porsjoner og velger å ikke skrive antall karbohydrater da det avhenger av hvilke produkter man velger.

Lengre ned på siden får du tips om hvor du kjøper de ulike ingrediensene.

 

 

 

Dette trenger du:

Bunn:

500 gram peanøtter

120 gram Sukrinsirup gold

100 gram smør

120 gram proteinpulver med ønsket smak –  jeg brukte Belgian chocolate ( se lengre ned)

1/2 teskje salt

(4 spiseskjeer MCT-olje)

 

Karamell:

180 gram Sukrinsirup gold
40 gram Tagatesse/annen søtning (sukrin + er like søtt som Tagatesse)
1/2 teskje vaniljepulver eller 1 teskje vanilje ekstrakt
140 gram kremfløte
40 gram smør

 

Fyll:

100 gram sukkerfri sjokolade
50 gram hakket peanøtter

(1 spiseskje MCT-olje)

 

Slik gjør du det:

 

Bunn:

Ha peanøtter i en foodprosessor/blender,
Varm opp Sukrinsirup og smør til det bobler.

Trekk av plata og tilsett i peanøttene sammen med proteinpulveret, salt og MCT- olje, kjør dette sammen til ønsket konsistens. Ha bakepapir i en passende form

(liten langpanne) denne porsjonen er stor med enkel karamell.

Sett bunnen kjølig til karamellen er klar.

 

Karamell: 

Ha smør, Tagatesse, kremfløte, vaniljepulver, Sukrinsirup gold i en plastbolle som tåler høy varme.

Bland dette godt sammen å sett i mikrobølgeovn på svak varme i +/÷ 10 minutter, men husk at alle mikrobølgeovner er forskjellige så du kanskje trenger 8 minutter mens i andre ovner behøver du 11 minutter.

Stopp å sjekke konsistens og rør litt underveis.

 

Om du ønsker en mer kremete/fudgy karamell kan du tilsette 50 gram proteinpulver i karamellen også.

Rør inn pulveret slik at den blir helt blandet inn.

 

– Fordel karamellen utover bunnen. Om du ønsker tykkere karamell så ordner du porsjonen 2 GANGER, ikke ordne dobbel porsjon.

 

 

Man kan også koke karamellen i kjele:

Hvis man skal koke i kjele må man beregne litt tid. Ha alle ingrediensene til karamellen i kjelen, (ikke proteinpulver) så kokes den i minimum 30 minutter på middels varme, rør av og til. Desto lengre man koker desto hardere konsistens.

 

 

 

–  Strø over litt peanøtter på den ferdige karamellen og  smelt sjokolade i vannbad.

Ha over smeltet sjokolade og tilsett nøtter oppå som pynt eventuelt.  Jeg bruker mye MCT-olje i maten på grunn av min sønns ketogene diett.

Det er en sunn olje du fint kan tilsette i det meste på grunn av dens nøytrale smak.

 

 

MCT-olje, Tagatesse, Sukrin+, Sukrinsirup, proteinpulver med minimal antall karbohydrater kan du bl.a. kjøpe hos

 Sunkost.

 

Peanøtter med KUN 5 KARBOHYDRATER kjøper du hos bl.a. Europris og Rusta!

Jeg bruker fortsatt Cloetta sukkerfri sjokolade som kjøpes nesten overalt på matbutikkene og veldig mye billigere i Sverige, men her velger du helt selv hvilken du liker best.

 

Siden jeg ikke har funnet direktelink på proteinpulveret så stakk jeg innom sunkost ikveld å fikk ordnet bilde av etiketten og innholdsfortegnelsen.

Det finnes mange varianter, denne ble best i bunnen.
Et proteinpulver som faktisk er lavt på karbo!

 

 

Jeg velger fortsatt den enkle måten å publisere oppskrifter på og håper dere syns det er ok forklart med fremgangsmåten.

 

 

 

 

 

2 kommentarer
    1. Så glad for at du poster noe igjen!! Elsker alle oppskriftene dine, du har serriøst redda det å klare keto for meg 😍 tusen takk! Gleder meg til å prøve denne også 😍 Elsker ellers snickers, Twix og karamellene dine over alt 😍😍

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg