Sjokolade med salt lakrisfugdge

SJOKOLADE FYLT MED SALT LAKRISFUDGE

Tilberedning: Middels

INGREDIENSER

1 1/2 desiliter kremfløte
45 gram smør
3 spiseskjeer tagatesse/sukrin+
150 gram fibersirup clear
2 spiseskjeer rålakrispulver
1 1/2 teskje salt
130 gram naturell kremost

Sukkerfri sjokolade

TILBEREDNING

1. Ha alle ingrediensene  i en bolle som tåler høy varme, bland godt å sett i mikrobølgeovnen.

2. Sett alarm på omtrent 10 minutter, men rør litt underveis.

Det varierer mye fra mikrobølgeovn til mikrobølgeovn, men omtrent 10 minutter på ca. 800 w. er det som får best konsistens i min.

Fordelen her er at du skal piske inn kremost for å gjøre den myk og smidig til fyll og ikke som konfektbiter.

3. (Om du ønsker kan du lage i kjele, det vil ta noe lengre tid. Tilsett alle ingrediensene rør godt sammen, rør underveis i kokingen. Kok på svak varme til den tykner, men husk å rør underveis – dette tar omtrent 35-45 minutter.) 

4. Når karamellen har avkjølt litt tilsetter du kremosten å pisker godt inn til alt er helt rørt sammen til en luftig masse. Sett kjølig mens du smelter sjokolade og fyller formene.

5. Smelt sjokolade å smør kantene godt, slik at sjokoladen dekker rundt hele formen innvendig. Sett formene kjølig igjen. 

6. Ta frem lakrismassen å ha over i en sprøytepose eller lignende, klipp et lite hull å fyll i formene, dekk over med smeltet sjokolade igjen å sett kjølig til de er helt stivnet, så er de klare for servering. 

Jeg fikk 8 store topper og 20 små av denne oppskriften, de store formene er kjøpt hos Søstrene Grene.

Totalt karboinnhold varierer alt etter som hvilken sjokolade du bruker, bruker du f. Eks mørk Cloetta så inneholder den kun netto 0,5 karbohydrater pr. 100 gram.

Totalt karboinnhold lakrisfudgen: 18,3 

3 kommentarer
    1. Det står flere steder at man skal ha alle ingredienser utenom salt i en bolle i mikroen. Men kremosten skal i til slutt?

    2. Lagde disse i går og de ble gode, men syns det ble veldig mye lakrissmak. Stemmer det at det skal være 3 spiseskjeer lakrispulver?

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg