Sjokoladekake lavkarbo uten mel og melerstatninger

SJOKOLADEKAKE UTEN MELERSTATNING!

(ca. 12 porsjoner)

Tilberedning: Middels


INGREDIENSER

120 gram tagatesse

200 gram sukkerfri sjokolade

100 gram smeltet smør

4 egg

1 teskje salt

4 spiseskjeer bakekakao

1 teskje vaniljeekstrakt eller vaniljepulver


TILBEREDNING

 Sett stekeovnen på 150 grader, finn frem en springform på 24-26 cm og et bakepapir.

  • Skill eggeplommene fra eggehvitene, pisk eggehvitene litt før du tilsetter 40 gram tagatesse.

    Pisk eggehvite og tagatesse til en lett marengs.

  • Smelt smøret på svak varme, tilsett sjokolade, vanilje, 40 gram tagatesse og kakao, bland dette godt sammen å la dette smelte.

  • Pisk eggeplommene med de siste 40 grammene med tagatesse, å bland eggedosisen av eggeplommer og tagatesse i sjokoladeblandingen.

  • Helt til slutt vender du forsiktig inn marengsen.

  • Kle springforma med bakepapir å fordel røra utover, stek på midterste rille i ca. 35 minutter.

Dette varierer litt fra ovn til ovn på hvor lang steketid. – Heller litt lite enn for mye.

Den skal ha samme konsistens som en brownies. Serveres avkjølt.


Jeg anbefaler alltid Cloetta sin sukkerfrie sjokolade på grunn av smaken, den er helt fantastisk, jeg mikser som oftest lys og mørk, men her brukte jeg 2 lyse. ( Sverige har til kun 18 kr pr stk)

Totalt karboinnhold: 25

( bruker du mørk Cloetta bare så har du en hel kake med 3,5 karbohydrater)

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg