Toffie Cups Lavkarbo

Reklame | www.funksjonellmat.no

Toffie Cups / Twix

I porsjonstørrelse

 

Totalt antall karbohydrater: 22 (hele porsjonen)

Tilberedning: moderat

Tilberedningstid: 20 minutter

Steketid: 25 minutter

 

INGREDIENSER 

Bunn:

80 gram Finesse

150 gram mandelmel (ikke fettredusert)

40 gram kokosmel

2 teskjeer fiberhusk

1 teskje vaniljepulver/essens

60 gram mykt smør

1 egg 

4 spiseskjeer kremfløte

 

Karamell:

120 gram sukrinsirup gold
3 spiseskjeer finesse
1/2 teskje vaniljepulver
1 1/2 desiliter Kremfløte

45 gram smør

80 gram sukkerfri sjokolade  – cloetta mørk og lys 50/50 anbefales
1 teskje kokosfett/Mct-olje

 

 

TILBEREDNING

Bunn:

Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle, så tilsetter du pisket egg med fløte, så vender du det inn i de tørre ingrediensene sammen med mykt smør.

Kna til en fast deig.

Finn frem en liten ildfast form eller lignende å kle med bakepapir. Klem deigen utover ganske tynt men ikke gjennomsiktig. Lag i porsjoner så får du mer identisk utseende.

Jeg foretrekker i form på 20×24 cm og dele opp.

Stek på midterste rille i omtrent 25 minutter på 160 grader.

 

 

Karamell:

Ha alle ingrediensene  i en bolle som tåler høy varme, bland godt å sett i mikrobølgeovnen.

Rør underveis å sjekke konsistensen.

Min mikro blir disse samme konsistens som smørbukk etter 12 minutter på 500 w.

Variere fra mikro til mikro.

Desto lengre koketid desto stivere karamell.

Etter steking av bunnen setter du den i fryseren en stund til avkjøling og karamellen i kjøleskapet.

Viktig at begge er avkjølte før du har over karamellen.

 

Smelt sjokolade med kokosfett i et vannbad å hell over.

La den stå kjølig igjen slik at sjokoladen stivner.

Anbefaler cloetta sukkerfri sjokolade, mørk og lys 50/50.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg