Om deigen blir klissete tilsetter du litt ekstra fiberhusk, blir deigen for fast tilsetter du litt ekstra vann
Fiberhusk kan være forskjellig fra merke til merke
Ta en liten klump deig, legg på et bakepapir, finn frem et annet bakepapir å kjevle tynt.
Kjevler du for tynt blir det flatbrød! (Bruk denne eller andre lefseoppskrifter på flatbrød)
Legg bakepapiret med deigen og det andre bakepapiret på ei takke/stekepanne eller ei steplate, ta forsiktig av det øverste etter en liten stund på varmen.
Vend lefsa over så lar du det ligge med papiret øverst en stund før du tar det av igjen.
Enkleste her er å bruke Nille sine flergangs bakepapir, langt billigere i lengden!
Du kan steke i ovnen også, men er noe usikker på steketid. (Prøv deg frem)
Disse lefsene kan brukes til så mangt, her har vi laget quesedilla på grillen ute på tur.
Quesedilla
Du kan bruke det du ønsker inni, her brukte vi biffstrimler, paprika, løk, pizzasaus og ost
Det er også godt med bare ost og skinke.
Ha på litt pizzasaus på tortillasen
(blandet på forhånd på turen på ketchupflaskeSukkerfri ketchup og oregano
Ha biffstrimler, noen skiver paprika og løk på den ene siden, strø over godt med ost.
Brett over den andre delen, legg den på folie eller i en grillform/stekepanne
Varm den litt på den ene siden før du snur den over på den andre siden, når osten er smeltet er den ferdig
Du kan også ha disse lefsene som lomper/pizza/til taco/andre typer wraps
Det er direktelink til produktene markert i blått, alt kjøpes hos Kinsarvik.
4 kommentarer
mmm… det så jo bare herlig ut da! tror jeg er nødt til å skrive ned denne oppskriften. 🙂
mmm… det så jo bare herlig ut da! tror jeg er nødt til å skrive ned denne oppskriften. 🙂
Tusen takk;)
Ser helt nydelig ut, vi tenker å teste det ut i kveld!
Men hvordan stekes disse lompene, altså hvis man skal bruke de til vanlig taco f.eks? 🙂
tack för att du delade receptet, jag kommer att prova det senare idag