Vafler med sesammel lavkarbo

Vafler Med Sesammel

(ca. 10 stk)

Tilberedning: Enkel 

INGREDIENSER

6 egg
2 1/2 desiliter kremfløte eller 3 desiliter creme fraiche/seterrømme
1 teskje natreen flytende eller annen søtning
1 teskje salt
1 teskje bakepulver
1 spiseskje kardemomme
1 teskje vaniljeekstrakt eller 1/2 teskje vaniljepulver
50 gram sesammel
50 gram mandelmel (ikke fettredusert)
1 1/2 – 2 spiseskjeer fiberhusk/psyllium

smør til steking

TILBEREDNING
1. Pisk sammen egg med fløte eller creme fraiche, grunnen til at jeg skriver fløte her først er at det er det jeg brukte. Jeg hadde veldig mye fløte som hadde kort holdbarhet, her er det viktig å bruke nok fløte og lignende for å døyve eggesmaken, du ønsker ikke omelettvafler.

2. Tilsett søtning, salt, kardemomme og vanilje, rør godt sammen.

3. Sikt inn sesammel, bakepulver, mandelmel og fiberhusk, la røra svele noen minutter.

4. Sett på vaffeljernet, å stek i godt med smør.

5. Jeg brukte sesammel for første gang her i søte vafler, å de ble utrolig gode selv om sesammel har en besk smak, det er derfor du skal bruke en del søtning og nøytralisere med kardemomme, vanilje og mandelmel.

Ps! Det mandelmelet jeg bruker har bare 4,6 karbohydrater å kjøpes i 1 kg`s poser på Gymgrossisten.no det er økologisk, men vi må bruke det med lavt innhold av karbohydrater på grunn av minstemann på medisinsk diett.

Totalt karboinnhold: 13,3

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg