Vafler uten egg
(5 stk)
Tilberedning: Middels
INGREDIENSER
3 spiseskjeer eggerstatningspulver (dette kjøpes bl.a på Sunkost Stjørdal)
3 spiseskjeer creme fraiche eller seterrømme
1 desiliter kremfløte
1-2 teskjeer natreen flytende eller annen søtning
1 desiliter ferdig siktet kokosmel (ikke fettredusert)
(du kan fint bruke mandelmel også, men da trenger du større mengde pga. kokosmel trekker til seg mer væske.)
1-1/2 teskje psyllium/fiberhusk
1 teskje vaniljepulver/ekstrakt
1/2 teskje salt
1 teskje kardemomme
smør til steking
TILBEREDNING
- Bland sammen eggerstatningspulveret, rømme, natreen og kremfløte, så tilsetter du resterende ingrediensere å rører godt sammen.
- La røra svelle en stund. Denne røra skal være nokså tykk, men vær obs på at den kan være vanskeligere enn andre rører å steke da vanlig egg har bedre bindeevne.
- Fiberhusk og psyllium har ulik tykningsgrad så prøv deg frem, samme med kokosmel, men hos meg var røra ganske grøtete.
- Vaflene ble luftige og sprø, veldig gode!
Om du lurer på eggerstatningspulveret ligger det direktelink i ingredienslisten øverst i innlegget, Sunkost der jeg kjøper produktene mine har ikke tilgjengelig link. Dette er et produkt som er rimelig, og veldig fint å bake med.
Totalt karboinnhold: 12,3
Lurer på om hvordan det smaker