SNICKERS Lavkarbo







 

Halleluja! jeg er i himmelen, disse ble så gode at jeg er helt overbevist om at dette er bedre enn noe som er laget med vanlig sukker:)

Dette trenger du:

Bunn:
250 g peanøtter
60 g fibersirup clear

Karamell:
100 g fibersirup gold
60 g fibersirup clear
3 ss tagatesse/annen søtning
1/2 ts vaniljepulver
1 1/2 dl Kremfløte
50 g smør

Fyll:
100 g sukkerfri sjokolade
50 g hakket peanøtter

Slik gjør du det:

Ha 250 g peanøtter i en foodprosessor/blender.
Selv bruker jeg foodprosessor til å male det fint sammen.
Varm opp 60 g fibersirup clear til det bobler.

Trekk av plata, å vend sirupen i peanøttblandingen.
Ha bakepapir i en passende form ( liten brødform eller stor matboks)

Ha smør, tagatesse, kremfløte, vaniljepulver, fibersirup clear og fibersirup gold i en plastbolle som tåler høy varme.

 Bland dette godt sammen å sett i mikrobølgeovn på svak varme i +/÷ 12 minutter. Stopp å sjekke konsistens og rør litt underveis.

Hvis man skal koke i kjele må man beregne litt tid. Minimum 30 minutter på middels varme, rør av og til. Desto lengre man koker desto hardere konsistens.
Hell karamellen over peanøttbunnen og sett kjølig til karamellen stivner.
Skjær opp i passende biter, smelt sjokoladen i vannbad. Hell smeltet sjokolade over bitene å strø over hakket peanøtter. Sett kjølig igjen en stund til.

 

 

 

 

 

8. Skjær opp i passende biter, smelt sjokoladen i vannbad. Hell smeltet sjokolade over bitene å sett kjølig igjen.

 

Mmmm.. dette er den beste lavkarbo/sukkerfri-snacksen jeg har smakt !! ;) ✌

Kun 0,4 g karbohydrater pr bit :)

Antall karbo pr stk avhenger selvfølgelig hvor små bitene er :)

10 kommentarer

linda

15.10.2016 kl.23:17

den karamellene i microen, skal den være tjukk når den er "ferdig" eller enda mer seig enn det?

meglerfru1

16.10.2016 kl.09:22

Hei. karamellen skal være tykk ja, hvis du ser etter av bildene på oppskriften ser du hvordan konsistensen på karamellen er når den kommer ut av mikrobølgeovnen og er ferdig. :)

maxminus

17.10.2016 kl.19:14

Hei. Hvilken sukkerfrie sjokolade brukte du? Er litt lei alle de mørke typene :(

meglerfru1

18.10.2016 kl.23:32

blandet lys og mørk cloetta:)

Anna

15.03.2017 kl.16:57

Hei! Hvordan får du til at det blir 0,4 karbo per bit? Jeg la inn oppskrifta på min Lifesum-app, og selv ved å tilpasse den til 99 porsjoner (biter), ble det 5,1 karbo per bit.

meglerfru1

16.03.2017 kl.07:37

appen er ikke helt ok, der er bl.a ikke sukkeralkohol trekt fra. æ bruke mørk sjokolade med kun 1 pr 100, peanøtter med 5 pr 100. alt ettersom hvor stor bitene bli det da :)

Elise

22.06.2017 kl.06:51

Hei hvor kjøper du cloetta sjokolade? 😊

meglerfru1

22.06.2017 kl.21:19

Elise: rema, kiwi, bunnpris eller Sverige

Astrid

15.08.2017 kl.17:51

Karamellen min skilte seg når den stivnet. Ble heller ikke helt hard enda den var i mikroen i hvertfall 15 min. Vet du hvorfor det skjer? Må jo koke lenger for å bli stivere, men hvorfor skilte den seg? :)

meglerfru1

17.08.2017 kl.19:39

Astrid: vet du, det veit æ dessverre ikke koffer. Da må du ha den lengre i mikro/kjelen. Folk har ikke nevnt det her før å vet den har blitt lagd nånn gang.

Skriv en ny kommentar

meglerfru1

meglerfru1

27, Stjørdal

Når man oppdager lavkarbo! ÷ 23 kg på 7 mnd, å alt jeg gjorde var å kose meg. Holder vekten stabilt ved å spise lavkarbo. Har en sønn på 2 år som spiser ketogen diett på grunn av sykdom - medisinsk behandling. Bosatt på Hell på Stjørdal.

Kategorier

Arkiv

hits