Grove horn – Glutenfri (lavkarbo)

 

Min samboer spiste nystekte rundstykker på høykarbovis.. det luktet så godt at jeg lagde mine egne, men i horn fylt med ost og skinke.

(8 horn)

Dette trenger du:

5 egg

200 g kremost/rømme

1 ss søtning (Fibersirup)

3 ts salt 

2 ts bakepulver 

50 g mandelmel  (malte mandler)

30 g Gresskarkjerner/solsikkekjerner 

50 g Linfrø 

50 g sesamfrø 

100 g soyamel/sesammel 

4-5 ss fiberhusk/ psyllium

Olje til utbaking 

 

Slik gjør du det:

Ta de tørre ingrediensene i en food prosessor/lign å knus det fint sammen.

Pisk eggedosis av egg og søtning. 

Tilsett kremost/rømme i eggedosisen å bland godt.

Tilsett til slutt de tørre ingrediensene å bland til en jevn masse. 

La deigen svelle i minst 10 minutter. 

Sett ovnen på 200°c og varmluft. 

Finn frem stekeplate og bakepapir, hell en dæsj olje på benken. 

Del opp i like store deiger, rull deigen i litt olje å klem forsiktig ut til en lang trekant. 
 

Det er en skikkelig klissete og grisete prosess.

Legg deigen på bakepapir å fyll med ønsket fyll, brukte ost og skinke. 

Ta tak i bakepapiret å rull deigen sammen med det, slik at den ikke faller fra hverandre. 
 

 

Rull sammen trekanten til horn.

Om du ønsker kan du pensle med egg å strø på sesamfrø/valmuefrø/ost. 

 

Stekes på midterste rille i ca 20 minutter. 

Serveres lune som de er eller ønsket pålegg. 

Spiste de med smør som smeltet ♡

11 kommentarer

Siste innlegg