Matmuffins – glutenfri (lavkarbo)

 

 

Disse er supre til nistepakken, gode kalde som varme. 

( fikk 6 små på denne oppskriften)

Dette trenger du:

2 egg

1 dl fløte

1 stor ss Philadelphia/annen kremost

Vårløk

Paprika

 Jarlsberg (ca 150 g)

Skinke

Salt 

Pepper 

 

Eventuelt bunn:

50 g Linfrø 

50 g solsikkekjerner/gresskarkjerner 

50 g sesamfrø

Litt salt

Litt vann 

1 ss Fiberhusk 

Litt søtning (kan sløyfes)

 

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 225°c og varmluft 

Kjør alle de tørre ingrediensene til bunnen i en food prosessor, tilsett vann til slutt.

La deigen svelle litt.

Fordel deigen i muffinsformer og forhåndsstekt i ca 20 minutter. 

Pisk egg sammen med Philadelphia og fløte, tilsett litt salt og pepper- smak til.

Rasp ost, skjær opp skinke og grønnsaker. 

Tilsett osten, skinken og grønnsakene til slutt. 

Bland godt sammen å fordel utover den forhåndsstekte bunnen. 

Om du ikke ønsker bunn kan du blande ingrediensene som oppført over å steke på 225°c og varmluft i ca 20 minutter. 

Følg med de, du kan kjenne etter med en gaffel om de er ferdigstekt. 

Bytt gjerne ut skinke med bacon, vårløk med gressløk/purreløk og lign. 

Jarlsbergsmaken gjorde de enda bedre enn med vanlig hvitost. 

 

 

4 kommentarer
    1. Den så utrolig god ut! Og perfekt når man har glutenallergi. Har så mange matallergier at man fort mister litt piffen på matinspo-fronten. Men dette så nydelig ut!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg