Matmuffins – glutenfri (lavkarbo)

 

 

Disse er supre til nistepakken, gode kalde som varme. 

( fikk 6 små på denne oppskriften)

Dette trenger du:

2 egg

1 dl fløte

1 stor ss Philadelphia/annen kremost

Vårløk

Paprika

 Jarlsberg (ca 150 g)

Skinke

Salt 

Pepper 

 

Eventuelt bunn:

50 g Linfrø 

50 g solsikkekjerner/gresskarkjerner 

50 g sesamfrø

Litt salt

Litt vann 

1 ss Fiberhusk 

Litt søtning (kan sløyfes)

 

Slik gjør du det:

Sett ovnen på 225°c og varmluft 

Kjør alle de tørre ingrediensene til bunnen i en food prosessor, tilsett vann til slutt.

La deigen svelle litt.

Fordel deigen i muffinsformer og forhåndsstekt i ca 20 minutter. 

Pisk egg sammen med Philadelphia og fløte, tilsett litt salt og pepper- smak til.

Rasp ost, skjær opp skinke og grønnsaker. 

Tilsett osten, skinken og grønnsakene til slutt. 

Bland godt sammen å fordel utover den forhåndsstekte bunnen. 

Om du ikke ønsker bunn kan du blande ingrediensene som oppført over å steke på 225°c og varmluft i ca 20 minutter. 

Følg med de, du kan kjenne etter med en gaffel om de er ferdigstekt. 

Bytt gjerne ut skinke med bacon, vårløk med gressløk/purreløk og lign. 

Jarlsbergsmaken gjorde de enda bedre enn med vanlig hvitost. 

 

 

4 kommentarer

    1. Den så utrolig god ut! Og perfekt når man har glutenallergi. Har så mange matallergier at man fort mister litt piffen på matinspo-fronten. Men dette så nydelig ut!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg