Sjokoladetrøffelkake med peanøttbunn – sukkerfri/glutenfri (lavkarbo)

 

Dette trenger du:

Bunn:

300 g peanøtter 

50 g smør 

 

Sjokoladetrøffelkrem:

3 dl fløte 

100 g smør 

400 g sukkerfri sjokolade 

1 ts vaniljepulver 

50 g søtning ( kan sløyfes)

3 ss kaffe 

 

Slik gjør du det:

Bunn: 

Kjør peanøtter i en blender/food prosessor og smelt smøret, bland dette sammen og lag bunnen. Trykk den godt ned i kakeforma og sett kjølig.

Sjokoladetrøffelkremen:

Kok forsiktig opp fløte og smør, trekk fra plata å tilsett sjokoladen, rør godt. Tilsett vaniljepulver, kaffe og tagatesse. Smak til med tagatesse om hvor søt du ønsker den. Bruker du 86% kakao vil du sikkert trenge litt ekstra pga bitterheten. 

Rør godt sammen å hell over peanøttbunnen. 

Sett kjølig i noen timer før servering.

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg