Ja du leste riktig, klassikeren after eight, kongen av julegavesnacksen i lavkarbostyle.
Dette trenger du:
6 ss tagatesse
1 medium eggehvite
5 dråper peppermynteolje
1 ts tragant
150 g sukkerfri sjokolade
20 g delfiafett
Slik gjør du det:
Kok opp en kjele med vann, ha eggehvite og tagatesse i en bolle, å sett i vannbad til tagatessen løses opp.
Når tagatessen er løst opp tilsetter du tragant og peppermynteolje.
Vær obs på at peppermynteolje er veldig konsentrert å gir mye smak.
Bland dette godt sammen å ha sjokolade og delfiafett i en bolle å smelt i vannbad.
Finn frem en form/plate/matboks eller hva du enn måtte ønske, kle den med bakepapir å hell sjokolade utover.
Bruk ca halvparten av sjokoladen.
Sett i fryseren i ca 10 minutter.
Du vil se at mintblandingen har tyknet litt, smør så utover sjokoladen å sett i fryseren i 10 minutter til.
Du må sikkert varme opp resterende sjokoladen, bruk helst vannbad.
Hell over sjokoladen over minten å smør godt utover og i kantene.
Ta ut konfekten å skjær opp i ønsket store biter, ha tilbake i forma igjen å sett kjølig en liten stund.
Oppbevares kjølig i tett boks, behøver ikke kjøleskap.
Tips!
Jeg sverger til Cloetta sukkerfri sjokolade, det er den eneste sukkerfrie sjokoladen jeg har funnet som smaker vanlig sjokolade.
Selges i de fleste butikker, har funnet mørk type kun på Kiwi og i Sverige så langt.
Anbefaler å blande de to sammen for best smak og resultat.
I Sverige koster det 18 kr for 100 g, i Norge ligger prisen rundt 39-43 kr uheldigvis.
Peppermynteolje og tragant fås kjøpt på bl.a apoteket.
Tragant:
Fortykningsmiddel til bruk i matlaging
Kalles også sterkulagummi. Sveller kraftig i vann og brukes som klebnings- og fortykningsmiddel. Kan for eksempel brukes til marsipanen, kransekaken og peppermyntekonfekten til jul.
Kult:-) jeg har ei venninne som går på lavkarbo så denne oppskriften skal jeg sende til henne:-)
Ser kjempe godt ut
Hei. Jeg har laget aftereight nå.Den ble god, men fyllet ble for tynt. Er det for lite tragant da? Jeg brukte eggehvite på flaske, kanskje det hadde vært bedre med eggehvite fra et egg ??
Kan man bruke annet type søtningsmiddel enn tagatesse?