Kokosboller Lavkarbo

KOKOSBOLLER

(20 stk)

 

INGREDIENSER 

4 små egg 

150 gram Tagatesse 

5 teskjeer gelatinpulver 

0,75 desiliter vann 

 

200 gram sukkerfri sjokolade 

Revet kokos 

20 gram delfiafett 

 

TILBEREDNING 

Skill eggeplommen fra eggehviten, vær nøye slik at det ikke kommer noe eggeplomme i eggehviten. 

Sørg for at bollen og vispen du bruker er helt fri for fett. 

Pisk eggehvitene i omtrent 5 minutter før du tilsetter Tagatesse, pisk ytterligere i 5 minutter til Tagatessen er helt utrørt. 

Kok opp vann å rør ut gelatinpulveret godt til en helt klumpefri masse. 

Finn frem sprøytepose om du skal benytte det før du tilsetter gelatinen i marengsen. 

Pisk samtidig som du tilsetter gelatinen, pisk en liten stund – her bør du være kjapp når du skal ha over i sprøytepose for det stivner raskt.

 

Finn frem et bakepapir å sprøyt topper, sett kjølig en liten stund. 

 

Smelt sjokolade med delfiafett i et vannbad, dypp skumbollene i sjokolade å dryss over kokos. 

 

Disse er enkle å lage, gode og de kan stå i en tett boks lenge i kjøleskapet. 

10 kommentarer

Siste innlegg