KOKOSBOLLER
(20 stk)
INGREDIENSER
4 små egg
150 gram Tagatesse
5 teskjeer gelatinpulver
0,75 desiliter vann
200 gram sukkerfri sjokolade
Revet kokos
20 gram delfiafett
TILBEREDNING
Skill eggeplommen fra eggehviten, vær nøye slik at det ikke kommer noe eggeplomme i eggehviten.
Sørg for at bollen og vispen du bruker er helt fri for fett.
Pisk eggehvitene i omtrent 5 minutter før du tilsetter Tagatesse, pisk ytterligere i 5 minutter til Tagatessen er helt utrørt.
Kok opp vann å rør ut gelatinpulveret godt til en helt klumpefri masse.
Finn frem sprøytepose om du skal benytte det før du tilsetter gelatinen i marengsen.
Pisk samtidig som du tilsetter gelatinen, pisk en liten stund – her bør du være kjapp når du skal ha over i sprøytepose for det stivner raskt.
Finn frem et bakepapir å sprøyt topper, sett kjølig en liten stund.
Smelt sjokolade med delfiafett i et vannbad, dypp skumbollene i sjokolade å dryss over kokos.
Disse er enkle å lage, gode og de kan stå i en tett boks lenge i kjøleskapet.
Namm, de så gode ut!
Hvilken sjokolade anbefaler du å bruke? Hvilken type, ikke alle sjokoladene som er sukkerfri som smaker godt
Siv Strøm: Cloetta smake fantastisk!!
Trudde ikke tagatesse er lavkarbo. Hvor mange gram karbo er det i en kokosbolle ?
Hvor kjøper du destillert vann og hvorfor er ikke kokt vann like bra?
desiliter, ikke destillert
Tror du leste litt fort.
Det står desiliter.
Så bare å koke opp vanlig vann ja. 
Delfiafett er jo ikke akkurat sunt… hvorfor ikke bruke kokosolje isteden?
Dette er en lavkarbo oppskrift
da skal det/kan det være høyt innhold med fett. Det viktigste er at karbohydrat innholdet er lavt.
Går det ant bruke stevia eller sukrin isteden tagatesse?
Hvor får man kjøpt tagatesse?
På nettet. Bare Google navnet så kommer det opp nettsider hvor dette selges
