S J O K O L A D E D R Ø M
Seige, søte og ekstreeeemt gode sjokoladekjeks som jeg har valgt å kalle sjokoladedrøm. Disse bør du spise litt og litt av med tanke på at det er mye søtning, men fordelen er at de er mektige. Disse er også egnet til å lage en liten Oreodessert av om du bruker f.eks kremostglasuren til denne: http://meglerfru1.blogg.no/1505910775_cake_in_a_cup_gulrotkake_lavkarbo.html
og sjokolademoussen til denne: http://meglerfru1.blogg.no/1489674583_mocca_sjokolademousse__sukkerfri__lavkarbo.html
(12 stk)
INGREDIENSER
110 gram Tagatesse
60 gram eggehvite
50 gram kakao – Rema 1000 sin egen har 12 karbohydrater
1/2 teskje salt
1/2 teskje vaniljeekstrakt eller 1/4 teskje vaniljepulver
30 gram smeltet smør
– 100 gram hakket sjokolade
TILBEREDNING
Sett ovnen på 150 grader, finn frem stekeplate og et bakepapir.
Pisk sammen tagatesse, eggehvite og kakao med salt og vanilje.
Smelt smøret å rør godt sammen.
Hakk sjokoladen i små biter å bland godt i røra.
Ordne små topper på bakepapiret i ønsket størrelse med litt mellomrom,
de flyter ikke veldig mye utover så du må klemme de litt ned før steking.
Stek på midterste rille i 17-20 minutter.
Avkjøles helt før servering.
Det stemmer med antall gram Tagatesse, de er ikke så søte som de høres ut som.
De er seige!! Jeg elsker seige kjeks, å har savnet det utrolig mye på lavkarbo.
Totalt karboinnhold: 6,8
( Jeg bruker sjokolade med 0,5 netto karbohydrater pr 100 gram)
Denne: http://www.cloetta.no/varemerker-og-produkter/ovrige-produkter/mork-sjokolade-uten-sukker/
Ser på bildet at kjeksene er lysere inni. Ser ut som om de har fyll av ett eller anna slag, eller som om det er en type mel i deigen. ?? Forresten, hva slags sjokolade har du som har så lavt karbohydratinnhold?