Vannbakkels som smelter i munnen!
Det er så fantastisk med et så bra resultat!
Fikk spørsmål om jeg hadde oppskrift på wienerbrød, det hadde jeg ikke så satte i gang å laget en
form for butterdeig, de ble for tunge selv med ekstremt tynne lag.
Så tok jeg utgangspunktet i oppskrift med mel, mandelmel i stedet for siden det har en mild smak
og xhantan gum/johannesbrødkjernemel i stedet for psyllium/fiberhusk som er bedre i tyngre bakst.
Stor porsjon ( 20 stk)
Tilberedning: Middels ( ca. 8 minutter )
Steketid: ca. 40 minutter
Så dette trenger du:
275 gram vann (2,75 dl)
80 gram smør
100 gram mandelmel/skoldet finmalte mandler (ikke fettredusert)
3 teskjeer johannesbrødkjernemel/2,5 teskjeer xhantan gum.
3 egg
Utstyr: Kjøkkenmaskin med kniver eller food prosessor
Slik gjør du det:
- Sett stekeovnen på 180 grader og varmluft, finn frem stekeplate, food prosessor og bakepapir
- Start med å ha vann og smør i en kjele, kok dette opp og ha dette i food prosessoren.
- Tilsett JBKM og mandelmelet å kjør til massen er helt avkjølt.
- Tilsett så eggene å kjør et par minutter til.
- – OBS! det er viktig å ha maskin til dette for best resultat!
- Ordne små “derter” med en skje med litt mellomrom på bakepapiret, jeg har laget disse 4 ganger nå før jeg publiserte oppskriften for å teste både steking med vaniljekrem oppå som et wienerbrød, store og i kranseform. Det beste resultatet ble når jeg ordnet små, for de blir lett bløte inni.
- Stek i omtrent 30 minutter før du skrur ned varmen litt å steker de til de er gyldne, blåst opp, men ikke brune.
Dette er en type bakst som er fantastisk med søtt fyll inni, så del de
i 2 når de er avkjølte,fyll med f.eks. vaniljekrem, syltetøy
og krem eller kun pisket krem med søtning i.
Vannbakkels alene smaker omtrent ingenting.
Skal du lage wienerbrød må du ha på vaniljekremen når de er ferdigstekte for best resultat,
bruk eventuelt en liten brenner som f.eks. til Creme Brûle for en litt stekt vaniljekrem.
TIPS! Melis av tagatesse og eggehvite er kjempegodt oppå!
Varm eggehvite med tagatesse i et vannbad, rør om av og til, det er en litt langvarig prosess, men langt bedre enn sukrinmelis!
Mengde bestemmer du selv.
Du kan erstatte romdråper med mer vanilje i vaniljekremen
Oppskrift på vaniljekrem finner du her :Oppskrift romkrem
Dette så veldig godt ut! Gleder meg til å prøve
Liker også veldig godt den nye måten du skriver oppskriften på.
Se der! Blir så utrolig glad når jeg ser du legger ut oppskrifter igjen! Hipp hipp! Denne skal absolutt prøves, passer perfekt til 17.mai tenker jeg meg

Takk for detta. So fint med glutenfritt recept.
Hei hei. Takk for gode oppskrifter
er det mulig å bruke annen søtning i vannbakkelsene? Jeg har ikke xhantan gum
Hei, ang melisglasuren – hvor mye melis pr eggehvite (altså, hvor tykk skal massen være), og hvor høy varme på plata til vannbadet? Må jo prøve på denne, for sukrinmelis er IKKE godt! Så takk for tips