Sjokoladekake Langpanne lavkarbo

SJOKOLADEKAKE LITEN LANGPANNE – MED SUKRIN+

(ca. 20 porsjoner)

Tilberedning: Moderat


INGREDIENSER

 

8 små egg

180 gram Sukrin+

(2 spiseskjeer natreen flytende)

130 gram smeltet smør

50 gram bakekakao

6 spiseskjeer kokt sterk kaffe

2 teskjeer vaniljepulver eller vaniljeekstrakt 

2 teskjeer salt

2 teskjeer fiberhusk/psyllium

180 gram kokosmel

(1 desiliter kremfløte)

Glasur:

80 gram smør 

200 gram sukkerfri sjokolade

3 eggeplommer 

50 gram sukrin+

(1 spiseskje natreen flytende)

1 teskje vaniljepulver/vaniljeekstrakt

1 spiseskje kaffe

2 spiseskjeer bakekakao


TILBEREDNING

Sett ovnen på 165 grader. 

Skill eggehvitene fra eggeplommene, pisk eggehvitene i en bolle litt alene før du tilsetter sukrin+.

Pisk dette til en lett marengs, før du vender inn eggeplommene etterpå

(Jeg bruker Natreen flytende for å nøytralisere smaken på Sukrin+, på Spesialsykehuset for epilepsi der min sønn har fått ordnet dietten sin bruker alle natreen i medisinsk diett, så det er helt ufarlig.)

 

Smelt smøret å tilsett i eggedosisen, sammen med kokt kaffe, vanilje og salt. 

Bland sammen kakao og kokosmel med fiberhusk å sikt dette inn. 

 

Det er veldig viktig at du sikter kokosmel, da det kan inneholde mye klumper,

jeg anbefaler at du bruker kokosmel som ikke er fettredusert, det kan du bl.a kjøpe på innvandrerbutikker og lignende. 

Om du har bare fettredusert kokosmel tilgjengelig så anbefaler jeg deg å se an tykningsgraden å spe på med fløte om røra blir veldig fast,

da kokosmel oppfører seg forskjellig fra merke til merke. 

 

Røra skal ikke være tykk som en deig, men heller ikke helt rennende. 

Finn frem en liten langpanne å kle den med bakepapir.  

 

Vær obs på at det finnes ulike størrelse på langpannene,

så anbefaler de som er hakket mindre enn de som følger med stekeovnen (ca. 30×40 cm.) 

 

Stek på miderste rille i omtrent 40 minutter. 

Mens kaka steker kan du lage glasuren.


Glasur:

Smelt smøret på svak varme, tilsett sjokoladen, kakao og kaffen, rør godt  å trekk fra plata. 

Pisk eggeplommene med sukrin+ og natreen flytende til “sukkerkornene” er helt oppløste, det vil si at du må piske ganske lenge, men resultatet blir mye bedre. 

 

Når sjokoladeblandingen har smeltet godt sammen og eggedosisen er ferdig pisket blander du dette godt sammen. 

Sett glasuren til sides, smør over kaka når den  er helt avkjølt.

Jeg strøddde over litt revet kokos, det elsket jeg som liten på sjokoladekaker å det passer godt siden det allerede er kokosmel i denne kaka fra før. 


Karboinnhold vil variere om du bruker mørk sukkerfri sjokolade eller lys og om du bruker fettredusert kokosmel eller vanlig kokosmel. 

Det jeg bruker fra Asia Finest har bare drøyt 4 karbohydrater. 

 

10 kommentarer

Siste innlegg