SJOKOLADEKAKE LITEN LANGPANNE – MED SUKRIN+
(ca. 20 porsjoner)
Tilberedning: Moderat
INGREDIENSER
8 små egg
180 gram Sukrin+
(2 spiseskjeer natreen flytende)
130 gram smeltet smør
50 gram bakekakao
6 spiseskjeer kokt sterk kaffe
2 teskjeer vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
2 teskjeer salt
2 teskjeer fiberhusk/psyllium
180 gram kokosmel
(1 desiliter kremfløte)
Glasur:
80 gram smør
200 gram sukkerfri sjokolade
3 eggeplommer
50 gram sukrin+
(1 spiseskje natreen flytende)
1 teskje vaniljepulver/vaniljeekstrakt
1 spiseskje kaffe
2 spiseskjeer bakekakao
TILBEREDNING
Sett ovnen på 165 grader.
Skill eggehvitene fra eggeplommene, pisk eggehvitene i en bolle litt alene før du tilsetter sukrin+.
Pisk dette til en lett marengs, før du vender inn eggeplommene etterpå
(Jeg bruker Natreen flytende for å nøytralisere smaken på Sukrin+, på Spesialsykehuset for epilepsi der min sønn har fått ordnet dietten sin bruker alle natreen i medisinsk diett, så det er helt ufarlig.)
Smelt smøret å tilsett i eggedosisen, sammen med kokt kaffe, vanilje og salt.
Bland sammen kakao og kokosmel med fiberhusk å sikt dette inn.
Det er veldig viktig at du sikter kokosmel, da det kan inneholde mye klumper,
jeg anbefaler at du bruker kokosmel som ikke er fettredusert, det kan du bl.a kjøpe på innvandrerbutikker og lignende.
Om du har bare fettredusert kokosmel tilgjengelig så anbefaler jeg deg å se an tykningsgraden å spe på med fløte om røra blir veldig fast,
da kokosmel oppfører seg forskjellig fra merke til merke.
Røra skal ikke være tykk som en deig, men heller ikke helt rennende.
Finn frem en liten langpanne å kle den med bakepapir.
Vær obs på at det finnes ulike størrelse på langpannene,
så anbefaler de som er hakket mindre enn de som følger med stekeovnen (ca. 30×40 cm.)
Stek på miderste rille i omtrent 40 minutter.
Mens kaka steker kan du lage glasuren.
Glasur:
Smelt smøret på svak varme, tilsett sjokoladen, kakao og kaffen, rør godt å trekk fra plata.
Pisk eggeplommene med sukrin+ og natreen flytende til “sukkerkornene” er helt oppløste, det vil si at du må piske ganske lenge, men resultatet blir mye bedre.
Når sjokoladeblandingen har smeltet godt sammen og eggedosisen er ferdig pisket blander du dette godt sammen.
Sett glasuren til sides, smør over kaka når den er helt avkjølt.
Jeg strøddde over litt revet kokos, det elsket jeg som liten på sjokoladekaker å det passer godt siden det allerede er kokosmel i denne kaka fra før.
Karboinnhold vil variere om du bruker mørk sukkerfri sjokolade eller lys og om du bruker fettredusert kokosmel eller vanlig kokosmel.
Det jeg bruker fra Asia Finest har bare drøyt 4 karbohydrater.
Denne ser kjempegod ut
må prøves 
Ser nydelig ut
Kan jeg bruke Tagatesse isteden for Sukrin+ ?
Så klart, da trenger du ikke natreen :))
Da prøver jeg
Samme mengde Tagatesse som Sukrin+ ??
Ja
Hei. Er det bare kokos mel som kan brukes eller er det noe annet jeg kan bruke. Har alle ingredienser unntatt dette……
Står i kjøleskapet klar til selskap imorgen. Prøvesmakte glasuren… OMG!! Beste jeg har smakt… Takk for oppskrift.
Kan denne fryses med glasur?
Og hva er karboinnhold i denne om man bruker sjokolade og kokosmel du har linket til?
Den var bare helt nydelig god.Dette ble min favoritt garantert
Jeg har bare natreen strøsukker, kan jeg bruke den istedenfor sukrin? Ser kjempegodt ut
Hei
Kan man bruke noe annet en kokosmel, for jeg har et tantebarn som ikke tåler kokos. For kunne tenke meg å prøve å lage denne kaka, den høres veldig god ut