hits

Pannekaker - glutenfri/sukkerfri (lavkarbo)



N a m !!

 

Pannekaker er så lettvint og godt, ungene og mannen får sin egen fordi de spiser vanlig kost, men mine lavkarbopannekaker smaker minst like godt!

 

Dette trenger du:

4 egg

2-3 ss Philadelphia naturell kremost/annen kremost/rømme/creme fraiche 

2 ts søtning 

1 ts salt

50 g mandelmel ( kan sløyfes)

2 ts johannesbrødkjernemel

2 ts fiberhusk/psyllium

1/2 dl fløte

 

(Du kan selvfølgelig bruke bare psyllium/fiberhusk men da blir konsistensen annerledes, bruk litt ekstra fiberhusk om du dropper jbkm)

 

Slik gjør du det:

Visp egg og Philadelphia godt sammen til en flytende røre.

Tilsett søtning, salt og fløte.

Rør inn mandelmel om du bruker det, trenger ikke mandelmel i denne, men smaken blir rundere. 

Mål opp antall ts med johannesbrødkjernemel og psyllium på forhånd. 

Rør kraftig å tilsett jbkm/psyllium, sørg for at det blir en klumpefri masse. 

Svelle i noen få minutter før du steker i minimalt med smør. 

Denne oppskriften er for ca 2 store eller 4 små pannekaker. 



Tenk å kunne lage en tynn og stor pannekake som ikke faller fra hverandre.



 

Server med tagatesse og blåbær - selvfølgelig massevis av sprøtt bacon. 

Nora har et helt nydelig syltetøy uten tilsatt sukker:



Næringsinnhold:



6,1 netto karbohydrat pr 100 g - helt nydelig syltetøy.

12 kommentarer

foodislovefoodislife

06.04.2017 kl.18:13

Dette så kjempe godt ut. Elsker når bacon møter no søtt, YUM!

meglerfru1

06.04.2017 kl.21:32

foodislovefoodislife: w o r d ??

Victoria

06.04.2017 kl.18:28

Ser helt nydelige ut!! :)

meglerfru1

06.04.2017 kl.21:32

Victoria: Tusen takk;)

Katarina

30.08.2017 kl.17:56

Hei, jeg har akkurat lagd disse og har følgt oppskriften slavisk.

For det første så ble røren så tjukk at det ikke gikk å spre den ut i stekepannen, så "pannekakene" ble som tjukklefser. For det andre så kan det vel ikke stemme at det skal være 2 ts med salt? Det smaker jo KUN salt. Alt ble kastet i søpla. 🙄👎

meglerfru1

30.08.2017 kl.19:35

Katarina: beklager så mye, det går litt fort unna nånn gang her. 1 ts salt ska d vær :/

meglerfru1

01.09.2017 kl.18:36

Katarina: prøv deg frem med psyllium/fiberhusk og lign neste gang;)

Linda

11.01.2018 kl.01:09

Det er 16 g karbo pr 100 g. Ikke 6.1 som du skriver. Det er 6.1 g sukkerarter. Disse kan hverken trekkes fra eller en kan ikke regne bare disse.

meglerfru1

11.01.2018 kl.21:16

Linda: jo det e nok rett det æ har skrivd. :)

Linda

21.01.2018 kl.17:45

Beklager, men det kan ikke være riktig. Det står jo på bildet ditt, 16 g karbo pr 100 g. Og av det er det 6.1 g sukkerarter!!! Du kan jo ikke regne bare sukkerarter. Hva med de resterende karbohydratene? Skal de bare strykes? Jeg har diabetes og teller mye karber,har gjort det i mange år. Så dette tror jeg du må forklare meg.

Linda

21.01.2018 kl.18:46

Glem min forrige kommentar. Sjekket på Nora, det er sukkeralkoholer resten av karbene

Spiser ikke syltetøy og har aldri lest innholdsfortegnelse på det. Visste ikke at det var kunstig søtning i syltetøyet. Burde stått på listen over innhold at det er sukkeralkoholer i den, det skal vel egentlig det. Så her hadde du rett, beklager forrige kommentar.

meglerfru1

21.01.2018 kl.20:28

Linda: Det går veldig fint :)

Skriv en ny kommentar