Savner utrolig nok smaken av Safarikjeks, så da måtte jeg finne en løsning på lavkarbo.
Dette trenger du:
(ca 20 stk)
50 g romtemperert smør
170 g mandelmel
40 g tagatesse
1 dl kremfløte
30 g sesammel (kan ersattes med 20 g kokosmel)
1 ts salt
1 ts bakepulver
1/4 ts vaniljepulver
1-2 ss psyllium/fiberhusk
ca 100 g sjokolade
Slik gjør du det:
Bland alle ingrediensene sammen, kna godt. Hakk opp sjokolade, liker best blandingen av lys og mørk.
Sett ovnen på 160 grader og varmluft, finn frem 2 stekeplater, 2 bakepapir og en liten ss.
Bland inn den hakkede sjokoladen inn i deigen, så former du deretter kuler med skjeen.
Sett kulene med litt avstand på stekebrettet å stek på midterste rille i ca 15 minutter, følg med slik at de ikke brenner seg å skru ned varmen eventuelt.
Avkjøles på rist.
Obs! om kulene ikke flyter helt utover, trykk de forsiktig ned med en skje.
Deigen kan være noe vanskelig å jobbe med, men veldig gode kjeks.
Jeg skal bruke disse til kakebunn i morgen, gled dere♡
Så kjempe godt ut 🙂
Trine: takk!
Åh, nam!! Så kjekt med kjeks uten egg (er allergisk). Skal teste de til helgen. Takk for at du deler herlige oppskrifter, erfaringer og matglede! 🙂 Du inspirerer meg 😀
Hilde: så bra, tusen takk;) allergi e ikke så greit da…
Skal det ikke være noe væske oppi? Når jeg lagde de ble det alt for tørt… 😊
Ann Christin: har glemt å skriv på:-oo beklager!!