Julen er reddet!!
Her skal du få oppskriften på en meget god variant av pepperkaker, siden det hører med til jul for de fleste 😉
Dette trenger du:
6 ss tagatesse
6 ss sukrinsirup caramel
4 ss sukrinsirup gold
1 ts natron
3 ts nellik
1/2 ts ingefær
1/2 ts pepper
3 ts kanel
100 g mykt smør
Ca 500 g mandelmel
1-2 ss psyllium
1 dl fløte
2 hele egg
Slik gjør du det:
Smelt tagatesse og sirup på svak varme til massen er helt flytende.
Tilsett krydderet og natron i blandingen.
Tilsett smør i blandingen å rør dette godt sammen!
Tilsett egg og fløten.
Ha i litt og litt mandelmel og psyllium, kna godt til en fast deig. Her er det ikke et nøyaktig mål på mandelmel, men du må beregne en god del.
Sett deigen i kjøleskapet i minst noen timer, helst til neste dag. Desto kaldere deigen er desto bedre å jobbe med!
Legg deigen oppå et bakepapir og et nytt papir oppå der igjen. Kjevle tynt til en passe stor deig. Stikk ut figurer rett på papiret å fjern deigen som er i rundt.
Stek på 160°c i ca 7-8 minutter på midterste rille.
Vær obs på at det kan variere litt hvor lenge de står i. Er deigen tynn blir de sprøere men fortere brent.
Sukkerfri Samarties kjøpes på helsekost, merket Sweet Switch.
Icing til pynting:
1 eggehvite
70 g tagatesse
Pisk sammen i 10 minutter å ha over i sprøytepose/lign.
4,5 karbohydrater pr 100 g rå deig
nam:)
Sååå godt! 😀
Nam! Gleder meg til å lage disse!! Bruker du fettredusert mandelmel eller kverner du mandler selv?
– Hilde
Hilde: kjøpt ferdigskoldet mandelmel. Ikke fettredusert 🙂
Reagere så dårlig på fiber sirup gold, er det mulig og kun bruke clear og heller ta i litt sukrin gold?
Astrid: prøv deg frem;)
Da har disse reddet meg i julen🎅🏻❤️ Tusen takk for oppskrift🎅🏻❤️
Kan deigen fryses? Det ble ganske mye deig..
Helene: Hei. Ja den er meget godt egent til frysing.
Hege: de er Så gode!