Moderat ukesmeny/matplan – lavkarbo

 

Dette er enkle tips og inspirasjon til en ukemeny på lavkarbo. Du velger selv hvilke dager, måltider og mengde. Har ingen ned-i-vektgaranti, men litt inspirasjon til de som lurer på hva man kan spise. Liker selv å variere med kjøtt, fisk, skalldyr og kylling. Mindre sjanse for å gå lei!

DAG1

 • FROKOST – ostechips av taffelost med Philadelphia kremost og gressløk : skiv ost i biter å legg på et bakepapir – ca 2 min i mikro. Du ser når de er ferdige. Vent til de er kalde å smør på med Philadelphia kremost naturell og strø på litt gressløk. 100 g ost og 60 g Philadelphia tilsvarer  44 g fett, 1.5 g karbohydrater og 26.5 g protein.
 • LUNSJ – lag deg lavkarbovafler/lapper med ønsket pålegg. Oppskrift finner du her:http://meglerfru1.blogg.no/1492442599_verdens_beste_lavkarbovafler.html du velger selv antall, vaflene er veldig gode til neste dag! Tips. Ta de i brødrister. 
 • MIDDAG – Lag deg en fiskesuppe å tilsett ønsket fisk/skalldyr. Oppskriften finner du her:http://meglerfru1.blogg.no/1493235232_fiskesuppe__glutenfri_lavkarbo.html

 

 

DAG2

 • FROKOST –  Roastbiff, gul løk, salat og majones. 
 • LUNSJ – Asparges surret i spekeskinke. Kok opp lettsaltet vann med 1 ss smørt, kok i et par minutter. Ta asparges til sides til de er lune, surr rundt spekeskinke. – kok dem gjerne dagen før, asparges er nesten bedre da. Ta en dæsj rømme eller fetaost ved siden av.
 • MIDDAG – Biffsnadder, blomkålris og bernaise-saus.- Stek biffkjøttet litt, tilsett kuttet løk, sopp, paprika og ønsket krydder. Ikke stek for lenge da blir kjøttet tørt. Stek raspet blomkål i smør og litt salt – lag bernaise ellet bruk ferdigsaus (pass på karbo) oppskrift på hjemmelaget og enkel saus finnes her:http://meglerfru1.blogg.no/1492890044_hjemmelaget_bernaisesaus_lavkarbo.html

 

 

DAG3

 • FROKOST – Har du middagsrester/rester generelt fra dagen før er det perfekt til frokost/lunsj dagen etter. Lag en enkel og god frokost på lavkarbo ved å ta noen osteskiver i mikro å smelt med skinke til, eller så kan du rulle sammen skinke og ost. Å maule pålegg er jo et måltid på dette kostholdet.
 • LUNSJ – Avokado, fetaost/annen ost, paprika, bacon/skinke og rømme er utrolig godt. Avokado inneholder mye sunt fett og lite netto karbo – en middels avokado på 200 g inneholder: 4 g protein, 3,8 g karbo og hele 30 g fett.
 • MIDDAG – Fløtekokt kylling med ønsket grønnsaker. På under 15 minutter har du et herremåltid. Anbefales virkelig. Oppskriften finner du her:http://meglerfru1.blogg.no/1489840059_fltekokt_kyllingfilet_med_chili_og_vrlk__lavkarbo.html

 

 

 

DAG4

 

 

DAG5

 • FROKOST – Eggerøre/kokte egg / stekte egg med bacon/røkelaks/skinke – velg selv hva du liker/ønsker. – Stek i godt med smør, ha majones til eventuelt.
 • LUNSJ – Fettsmoothie, utrolig friskt og mettende, sannsynligvis en smoothie du ikke har smakt før. Her finner du et eksempel : http://meglerfru1.blogg.no/1487509535_smoothie_fettsmoothie.html – Dette er en stor en med nokså mye karbo, men du kan fint lage en med 1 avokado, frosne bær, 1 egg, 1 ss philadelphia kremost, litt søtning og en dæsj sitronsaft. Bringebær, avokado og blåbær sammen er fantastisk!
 • MIDDAG – Fylt paprika med kjøttdeig – Kjøp spisspaprika/lignende, stek kjøttdeigen med ønsket krydder, sopp, løk, chili og lignende. Gratiner i ovnen med masse ost på 220 grader og varmluft til osten er gylden. Server med salat, rømme og lignende.

 

 

DAG6

 • FROKOST – “Spekemat” – Morrpølse, spekeskine, salami og lignende med aioli er perfekt start på dagen med mye fett og lite karbohydrater.
 • LUNSJ: Omelett i form – http://meglerfru1.blogg.no/1492106267_omelett_i_form_glutenfri_lavkarbo.html dette er en stor oppskrift – du kan fint endre den som du ønsker selv. Spar restene å bruk til kvelds eller lunsj/frokost dagen etter.
 • MIDDAG – Helstekt svinefilet surret i bacon og fylt med kremost – Del svinefileten på midten, men ikke igjennom. Gni inn med salt, pepper og ønsket krydder. Brun litt i panna før du fyller den med kremost. Fyll med kremost eller eventuelt fetaost. Surr bacon rundt – stek i ca 20 minutter på 200 grader og varmluft. Husk å ikke stek for lenge! Svin er billig i Norge, det er små forskjeller på indrefilet og ytrefilet på prisen, men indrefilet er mørere. Server med ønsket tilbehør som f.eks kokte grønnsaker. 

 

 

DAG7 

 

 

 

Tips til snacks, mellommåltider og kvelds er f.eks en neve mandler, peanøtter (Europris og Rusta har med kun 5 karbohydrater pr 100 g), osteskiver, kjøttpålegg, atkinsbar og lignende. – Kommer helt an på hva du har tilgjengelig å hva du tillater deg!

 

Håper du finner inspirasjon i denne ukesmenyen.

Lykke til. 

 

 

6 kommentarer
  1. Takk for mange gode tips <3 Jeg er desperat etter å finne alternativer til vanlig brød, knekkebrød, poteter, ris og pasta. Det er jo så sykt mye stivelse og karbs der:( Så du skrev blomkål-ris. HVOR får man kjøpt det??? Hilsen ei som har planer om å bli litt sunnere og litt mer gla` i seg sjæl 😉

  2. Hei. Disse matplanene dine ser helt fantastisk ut og jeg tenker jeg snart må finne styrke i å følge et opplegg. Men med min totalt manglende interesse for å å lage mat virker det nesten uoverkommelig. Hva skal jeg spise til frokost, når jeg ikke har tid til å lage mat ( i dag tar jeg med meg en brødskive i hånden mens jeg er ute med bikkjen) … Lunsj, jeg må ha matpakke.. (dagens lunsj.. brødskive om jeg fikk tid til å lage eller noe “søppel” jeg røsker med meg fra butikk eller Narvesen på vei til jobb). Kan altså ikke kokkelere for å få lunsj. Nesten alt jeg leser her og i andre bøker/blogger virker som om at det er innlagt kjøkkentid til å lage lunsj, slik er ikke min hverdag. Så tips mottas med stor takk.

  3. Gode oppkrifter! Pleier du å holde deg mett på kun 3 måltid om dagen-uten mellommåltider? Tips til disponering av måltidene i såfall?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg