Dette er enkle tips og inspirasjon til en ukemeny på lavkarbo. Du velger selv hvilke dager, måltider og mengde. Har ingen ned-i-vektgaranti, men litt inspirasjon til de som lurer på hva man kan spise. Liker selv å variere med kjøtt, fisk, skalldyr og kylling. Mindre sjanse for å gå lei!
DAG1
- FROKOST – ostechips av taffelost med Philadelphia kremost og gressløk : skiv ost i biter å legg på et bakepapir – ca 2 min i mikro. Du ser når de er ferdige. Vent til de er kalde å smør på med Philadelphia kremost naturell og strø på litt gressløk. 100 g ost og 60 g Philadelphia tilsvarer 44 g fett, 1.5 g karbohydrater og 26.5 g protein.
- LUNSJ – lag deg lavkarbovafler/lapper med ønsket pålegg. Oppskrift finner du her:http://meglerfru1.blogg.no/1492442599_verdens_beste_lavkarbovafler.html du velger selv antall, vaflene er veldig gode til neste dag! Tips. Ta de i brødrister.
- MIDDAG – Lag deg en fiskesuppe å tilsett ønsket fisk/skalldyr. Oppskriften finner du her:http://meglerfru1.blogg.no/1493235232_fiskesuppe__glutenfri_lavkarbo.html
DAG2
- FROKOST – Roastbiff, gul løk, salat og majones.
- LUNSJ – Asparges surret i spekeskinke. Kok opp lettsaltet vann med 1 ss smørt, kok i et par minutter. Ta asparges til sides til de er lune, surr rundt spekeskinke. – kok dem gjerne dagen før, asparges er nesten bedre da. Ta en dæsj rømme eller fetaost ved siden av.
- MIDDAG – Biffsnadder, blomkålris og bernaise-saus.- Stek biffkjøttet litt, tilsett kuttet løk, sopp, paprika og ønsket krydder. Ikke stek for lenge da blir kjøttet tørt. Stek raspet blomkål i smør og litt salt – lag bernaise ellet bruk ferdigsaus (pass på karbo) oppskrift på hjemmelaget og enkel saus finnes her:http://meglerfru1.blogg.no/1492890044_hjemmelaget_bernaisesaus_lavkarbo.html
DAG3
- FROKOST – Har du middagsrester/rester generelt fra dagen før er det perfekt til frokost/lunsj dagen etter. Lag en enkel og god frokost på lavkarbo ved å ta noen osteskiver i mikro å smelt med skinke til, eller så kan du rulle sammen skinke og ost. Å maule pålegg er jo et måltid på dette kostholdet.
- LUNSJ – Avokado, fetaost/annen ost, paprika, bacon/skinke og rømme er utrolig godt. Avokado inneholder mye sunt fett og lite netto karbo – en middels avokado på 200 g inneholder: 4 g protein, 3,8 g karbo og hele 30 g fett.
- MIDDAG – Fløtekokt kylling med ønsket grønnsaker. På under 15 minutter har du et herremåltid. Anbefales virkelig. Oppskriften finner du her:http://meglerfru1.blogg.no/1489840059_fltekokt_kyllingfilet_med_chili_og_vrlk__lavkarbo.html
DAG4
- FROKOST – Fettkaffe, ordet høres bedre ut på engelsk – Bullet Proof Coffee. Det er rett og slett kaffe med egg, smør/kokosfett og litt søtning om du tillater deg det. Stavmiks alt sammen og smak til. Ønsker du en enkel oppskrift finner du en her: http://meglerfru1.blogg.no/1491384551_verdens_beste_fettkaffe__sukkerfri_lavkarbo.html en sånn en kan holde meg mett i mange timer. Prøv deg frem, men husk om kaffen er for varm kan egget skille seg.
- LUNSJ – Spekeskinke, mozarella, tomat og basilikum sammen er fantastisk. du kan velge selv om du varmer det eller om du spiser det ferskt. Dette er en perfekt lunsj to go.
- MIDDAG – Ovnsbakt laks i folie med ønsket grønnsaker – oppskriften finner du her: http://meglerfru1.blogg.no/1490639862_ovnsbakt_laks_med_rmme_og_purrelk.html
DAG5
- FROKOST – Eggerøre/kokte egg / stekte egg med bacon/røkelaks/skinke – velg selv hva du liker/ønsker. – Stek i godt med smør, ha majones til eventuelt.
- LUNSJ – Fettsmoothie, utrolig friskt og mettende, sannsynligvis en smoothie du ikke har smakt før. Her finner du et eksempel : http://meglerfru1.blogg.no/1487509535_smoothie_fettsmoothie.html – Dette er en stor en med nokså mye karbo, men du kan fint lage en med 1 avokado, frosne bær, 1 egg, 1 ss philadelphia kremost, litt søtning og en dæsj sitronsaft. Bringebær, avokado og blåbær sammen er fantastisk!
- MIDDAG – Fylt paprika med kjøttdeig – Kjøp spisspaprika/lignende, stek kjøttdeigen med ønsket krydder, sopp, løk, chili og lignende. Gratiner i ovnen med masse ost på 220 grader og varmluft til osten er gylden. Server med salat, rømme og lignende.
DAG6
- FROKOST – “Spekemat” – Morrpølse, spekeskine, salami og lignende med aioli er perfekt start på dagen med mye fett og lite karbohydrater.
- LUNSJ: Omelett i form – http://meglerfru1.blogg.no/1492106267_omelett_i_form_glutenfri_lavkarbo.html dette er en stor oppskrift – du kan fint endre den som du ønsker selv. Spar restene å bruk til kvelds eller lunsj/frokost dagen etter.
- MIDDAG – Helstekt svinefilet surret i bacon og fylt med kremost – Del svinefileten på midten, men ikke igjennom. Gni inn med salt, pepper og ønsket krydder. Brun litt i panna før du fyller den med kremost. Fyll med kremost eller eventuelt fetaost. Surr bacon rundt – stek i ca 20 minutter på 200 grader og varmluft. Husk å ikke stek for lenge! Svin er billig i Norge, det er små forskjeller på indrefilet og ytrefilet på prisen, men indrefilet er mørere. Server med ønsket tilbehør som f.eks kokte grønnsaker.
DAG7
- FROKOST – Matmuffins er kjempegodt og meget lettvint som mat på farten og lignende. Oppskriften finner du her: http://meglerfru1.blogg.no/1493206708_matmuffins__baconmozarella_lavkarbo.html spar noen til lunsj/dagen etter.
- LUNSJ – om du ønsker noe annet enn matmuffins til lunsj kan du spise f,eks osteskiver og kjøttpålegg. Er du på farten å har en butikk tilgjengelig kan du kjøpe Taffelost Tomat i skiver, 0 karbo og masse fett. Tenk enkelt!
- MIDDAG – Kyllingsalat/Cæsarsalat : http://meglerfru1.blogg.no/1485247116_csardressing.html.
Tips til snacks, mellommåltider og kvelds er f.eks en neve mandler, peanøtter (Europris og Rusta har med kun 5 karbohydrater pr 100 g), osteskiver, kjøttpålegg, atkinsbar og lignende. – Kommer helt an på hva du har tilgjengelig å hva du tillater deg!
Håper du finner inspirasjon i denne ukesmenyen.
Lykke til.
6 kommentarer
Takk for mange gode tips <3 Jeg er desperat etter å finne alternativer til vanlig brød, knekkebrød, poteter, ris og pasta. Det er jo så sykt mye stivelse og karbs der:( Så du skrev blomkål-ris. HVOR får man kjøpt det??? Hilsen ei som har planer om å bli litt sunnere og litt mer gla` i seg sjæl 😉
Sarah: du bare rasper litt blomkål å steke den i panna med litt smør og salt. 🙂
Hei. Disse matplanene dine ser helt fantastisk ut og jeg tenker jeg snart må finne styrke i å følge et opplegg. Men med min totalt manglende interesse for å å lage mat virker det nesten uoverkommelig. Hva skal jeg spise til frokost, når jeg ikke har tid til å lage mat ( i dag tar jeg med meg en brødskive i hånden mens jeg er ute med bikkjen) … Lunsj, jeg må ha matpakke.. (dagens lunsj.. brødskive om jeg fikk tid til å lage eller noe “søppel” jeg røsker med meg fra butikk eller Narvesen på vei til jobb). Kan altså ikke kokkelere for å få lunsj. Nesten alt jeg leser her og i andre bøker/blogger virker som om at det er innlagt kjøkkentid til å lage lunsj, slik er ikke min hverdag. Så tips mottas med stor takk.
Randi: hei. Masse du kan tilberede på forhånd. Om du kan droppe brødet i pølsa fra narvesen har du komme langt.
Gode oppkrifter! Pleier du å holde deg mett på kun 3 måltid om dagen-uten mellommåltider? Tips til disponering av måltidene i såfall?
Henriette: periodisk faste 😉